TIP: Lav mørdejen dagen i forvejen, så kan du hurtigt lave en lækker tærte med blommer.
Fremgangsmåde
Mørdej
Blend koldt smør, flormelis og hvedemel i en foodprocessor til det smuldrer. Kom ægget i og blend kort, til det er en samlet masse.
Kom dejen i film og læg den herefter på køl i minimum 1 time, gerne til dagen hvis du har tid.
Tag dejen ud 5-10 minutter før, så du kan arbejde med den. Tryk den ud i en smurt tærteform eller en form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en aflang form på 35 cm.
Frangipane
Blend mandlerne helt fint til mandelmel.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør det med lidt sukker.
Pisk blødt smør, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Tilsæt ægget og pisk det godt.
Kom det fintmalede mandelmel i æggeblandingen og vend det godt sammen til du har en homogen frangipane. Kom den herefter i tærteformen.
Blommetærte
Tænd ovnen på 180°, varmluft.
Halver blommerne og tryk dem ned i frangipane massen.
Drys med hakkede mandler.
Bag tærten ved 180°, varmluft i ca. 20 minutter.
Serveringsforslag
Servér den lune tærte med creme fraiche eller vaniljeis.