Bryg en god stærk kaffe, gerne espresso, og lad dem afkøle.
Del æggene i henholdsvis æggehvider og blommer.
Pisk æggehviderne helt stive, så du kan vende skålen på hovedet uden det falder ud.
Pisk æggeblommerne med kornene fra en hel vaniljestang samt sukker til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 3-5 minutter.
Vend mascarponen i æggesnapsen. Vend også de piskede æggehviderne i - forsigtigt, så du bevarer en luftig creme.
Vend kaffen med Amaretto.
Find en form frem på 20 x 25 cm som din tiramisu skal serveres i. Find også en anden aflang form frem, som du hælder kaffen i og kan dyppe ladyfingers i.
Dyp hver ladyfinger i kaffelagen og læg dem i dit fad - lad det gå hurtigt, da de ikke må blive for våde i konsistensen - de suger væsken til sig meget hurtigt. Kom dem over i formen én efter én og læg dem ved siden af hinanden, så de dækker bunden.
Smør dernæst et lag creme, endnu et lag ladyfingers og så creme igen. Kom tiramisu på køl i minimum 5 timer, gerne natten over.
Drys med et lag kakaopulver med en fin si, lige inden servering.