Nem opskrift på stikkelsbær galette af røde modne stikkelsbær. Galette er en slags stikkelsbærtærte, som er rigtig nem og en perfekt dessert til sommer.
Tip: Du kan sagtens bruge frosne stikkelsbær (eller andre bær til tærten), men så skal de blot tø op før brug.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150°C, varmluft.
Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og rist dem gyldne i ca. 12 minutter. Lad dem køle af.
Kom nødderne i et rent viskestykke og fold enderne op omkring nødderne, således du kan gnide skallerne af. Kom hasselnødderne i en blender og kør til fint mel.
Kom mel, hasselnøddemel og flormelis i en skål.
Skær koldt smør i tern og kom det i melet. Smuldr det hele godt samen og saml dejen med æggeblommen. Tip! Hvis dejen virker for tør, kan du tilsætte en lille tsk - måske to - til dejen. Kom dejen i film og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud på med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir med en diameter på ca. 30-35 cm og en tykkelse på ca. 5 mm. Drys med lidt mel undervejs, så du kan rulle. Fjern det øverste bagepapir.
Vend stikkelsbær med sukker og kardemomme. Kom stikkelsbærrene i midten af den udrullede dej og gør plads til at ca. 3-4 cm kant er tilbage, som ikke dækkes af bær.
Fold kanten af dej ind over stikkelsbærrene hele vejen rundt (se billeder).
Bag galetten ved 200°C, varmluft i ca. 25-30 min. til den er gylden.
Afkøl kagen og servér med creme fraiche eller vaniljeis.