En lækker omgang pasta med citron og parmesan smager vidunderligt. Og så er det en virkelig simpel og lækker citronpasta der er god til frokost eller aftensmad!
Bring en stor gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger tilsættes pastaen, kog et par minutter mindre end pakkens anvisning. Hæld vandet fra, men gem 1-2 dl af pastaens kogevand.
Vask citronen grundigt. Riv skal af citronen og pres saften fra en halv citron. Rør begge dele sammen med en god olivenolie.
Lad smør bruse op i dyb sauterpande, ved svag varme. Tilsæt et fed presset hvidløg og svits det hurtigt af. Tilsæt hvidvin og lad det simre et par minutter, så alkoholen kan fordampe.
Tilsæt citronolien og pastaen. Rør godt sammen og tilsæt lidt af pastavandet, omkring 0,5-1 dl. Måske du skal bruge mere eller mindre - det afhænger af din pasta og sauce. Vend godt sammen til pastaen er al dente - har lidt bid.
Smag til med salt og friskværnet peber og gerne mere citron (skal og saft). Servér med rigeligt friskrevet parmesan. Top evt. med friske krydderurter efter behov, fx basilikum, estragon eller timian.