Tip: Hvis du ikke kan få fat i burrata, kan du sagtens bruge mozzarella - gerne bøffelmozzarella.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Halvér tomaterne og vend dem dem med olivenolie, salt, peber og sukker. Kom dem på bagepladen.
Halvér et helt hvidløg som på billedet og læg ved sammen med oregano- og timiankviste.
Bag tomaterne og hvidløg i ca. 25 minutter.
Sæt en gryde med vand over. Ca. 4 L. Kom et godt drys salt i.
Kog imens spaghettien al dente - dvs. at pastaen skal koge i ét minut mindre, end hvad der er angivet på pakken. Gem ca. 1,5-2 dl af den kogte pastavand, til at "jævne" saucen med.
Kom den kogte spaghetti tilbage i gryden og vend med de bagte tomater.
Pres hvidløgsfedene ud af deres skal og mos dem let. Vend dem i pastaen.
Tilsæt først 1,5 dl af kogevandet fra pastaen og lad det koge lidt ind, til pastaen er helt færdigt. Tager maks et minut.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servér med brudstykker af burrata, friskplukket basilikumsblade og dryp med en god olivenolie over. Kværn til sidst med peber og kom et drys salt på toppen.