Hjemmelavet sprøde nuggets, som skal friteres i en gryde med olie bliver superlækre og så er nemme at lave. Jeg kan anbefale at servere barbecue saucen til.
Skær kyllingen i små mundrette stykker (ca. 30 g stykket) og kom dem i en skål med alle de tørre krydderier og lad det marinere minimum 5-6 timer, gerne natten over.
Find tre skåle frem.
Lav marinaden klar ved at piske æg, 50 g af hvedemelet og vand sammen.
Skål 1
Kom marinaden i skålen.
Skål 2
Kom i en anden skål 50 g hvedemel.
Skål 3
Kom 50 g hvedemel, majsstivelse og cornflaskes i den tredje og sidste skål.
Nuggets
Vend først en nuggets i den almindelige mel, derefter i den våde blanding og til sidst i blandingen med majsstivelse og cornflakes.
Varm en tykbundet gryde op med fritureolie til 180°.
Friter hver nuggets ved 180° i ca. 3 minutter.
Drys med fint salt og evt. lidt paprika.
Barbecue sauce
Tilsæt alle ingredienserne i en tykbundet gryde.
Lad det småsimre i ca. 10-12 minutter ved medium varme, til en flot sirupsagtig konsistens.