Hjemmelavet Fish and chips med tatarsauce og ærtepuré er en super lækker servering, som du kan spise året rundt. Læs gerne noter til opskriften, hvor jeg kommer med forslag til fisketyper.
Tip: I stedet for torsk, kan du også bruge fx pigvar eller lyssej.
Fremgangsmåde
Kartofler - dagen før
Rens bagekartoflerne godt og skær dem i store både.
Kog dem i ca. 3 minutter i letsaltet vand. Sigt vandet fra og læg dem på en plade og stil den i køleskabet natten over.
Varm olien op i gryde - olien skal i første omgang være ca. 130°. Fritér kartoflerne lidt ad gangen i ca. 2-3 min.
Skru herefter varmen op, så olien kommer op på ca. 170°.
Fritér dem nu igen i ca. 3-5 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske og drys med en god mængde flagesalt.
Sluk ikke for frituren - du skal bruge den til fisken. Bagekartoflerne kan du evt. lige inden servering smide hurtigt ned igen, for at de er helt varme.
Friteret torsk
Skær torsken i lange stykker.
Pisk mel, danskvand, øl, salt og peber sammen.
Kom torsken i dejen og kom herefter i frituren ved 180° og fritér i ca. 2-3 minutter.
Afdryp torsken på fedtsugende papir.
Gentag med resten af torsken.
Krydr med salt og peber.
Ærtepuré
Optø ærterne og blend dem med mynteblade, olivenolie samt saften fra en halv citron. Dette kan du gøre i en minihakker eller foodprocessor.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servering
Anret de grove fritter med den friteret torsk og ærtepuré. Server med skiver af citron.