En dejlig gammeldags rødgrød med fløde, som er den perfekte dessert. Du kan lave rødgrød af frosne bær eller friske bær. Læs gerne noter, hvis du ønsker at si rødgrøen.
Siet rødgrød: Du kan sagtens si din grød, når grøden har kogen. Det skal du gøre inden du jævner den med kartoffelmel. Tip: Gem da de kasserede bær og brug som marmelade, hvis du lige blender dem med sukker.
Fremgangsmåde
Kom bær, rørsukker, vand, saft- og skal fra en halv citron, kornene fra en halv vaniljestang samt den tomme stang saften i en gryde. Giv det hele et opkog og lad det herefter simre i ca. 8-10 min.
Bland kartoffelstivelse med 3 spsk vand i en lille skål.
Tag gryden af blusset.
Rør kartoffelstivelsen i grøden, til det tykner en smule.
Lad grøden køle af – dette kan gøres i køleskabet, for at fremskynde processen.