Nem opskrift på rabarber lemonade. Her får du en dejlig læskende sommerdrik, som laves med citron, sukker og vanilje. Serveres med isterninger og mynte.
Skær rabarber i små tern. Kom dem i en gryde med saften fra citronerne og vand. Kog det op og lad det simre under låg i ca. 10-15 minutter. Tag gryden af blusset og lad det afkøle.
OBS! Det er vigtigt at det ikke buldrekoger, da det vil resulterer i en grim smag. Skal saften være helt ren, kan du skumme overfladen for det hvide skum som der opstår når det simre.
Si saften gennem en sigte og over i en gryde. Pres rabarberne godt, så du får alt saften ud. Gør evt. dette med et par minutters mellemrum. Brug bagsiden af en spiseske til det.
Tilsæt sukker samt kornene fra en halv vaniljestang plus den tomme vaniljestang. Kog saften op under omrøring, kun lige til sukker er opløst.
Tip: Hvor sød man ønsker sin lemonade er en smagssag, så du kan selv justerer til/fra med mængden af sukker.
Lad den afkøle en smule, inden saften hældes på en 1/2 L skoldet flaske.
Rabarberlemonade
Fyld glas med isterninger, 1/3 rabarbersaft og vand eller danskvand for resten. Rør rundt og nyd med lidt friske mynteblade.