En nem, lækker og lynhurtig hindbærtrifli lavet med frosne hindbær, der koges ind til en syrlig kompot. Kompotten lægges i lag med en hindbær-mascarponecreme og rugbrødsknas. En perfekt frisk og sommerlig dessert.
Optø hindbær og kom dem i en gryde med sukker samt kornene fra en vaniljestang og den flækkede vaniljestang der er tilbage.
Lad det hurtigt koge op og lad det herefter simre i 20 minutter ved middelvarme. Smag kompotten til med lidt citronsaft og evt. mere sukker, hvis du synes den er for syrlig. Lad kompotten afkøle.
Rugbrødsknas
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Skær rugbrød i små tern og kom dem derefter i en foodprocessor med mandler og sukker. Blend det groft.
Fordel rugbrødsblandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 15-20 minutter, eller til det er helt sprødt - rør undervejs, så afbagningen bliver godt fordelt.
Lad rugbrødscrunchen afkøle.
Hindbær-mascarponecreme
Fløde og mascarpone røres godt sammen. Tilsæt kornene fra en vaniljestang og sukker og rør til der ikke er nogen klumper fra mascarponen. Pisk alle ingredienserne sammen til du har en luftige creme - pas på med ikke at piske for meget, så cremen skiller. Vend 4 spsk af hindbærkompotten i, så du får en fin pink creme.
Hindbærtrifli
Find fire mellem størrelse glas og læg en bund af hindbærkompot, dernæst rugbrødscrunch og så mascarponecremen. Gentag og pynt af med friske bær.