Lav et mix af fx hvid, mørk og lys chokolade som fyld for anden smag og udseende.
Selve muffins kan fryses.
Nemme og svampede chokolademuffins med chokoladestykker og frosting. Bag de lækreste muffins med chokolade på under 20 minutter.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 190° varmluft.
Smelt smør i en lille kasserolle. Tilsæt 50 g grofthakket mørk chokolade, lad det smelte i smørret og tag herefter kasserollen af blusset. Lad blandingen afkøle.
Bland hvedemel, sukker, kakaopulver, kakaopulver, bagepulver, natron samt salt.
Piske i en anden skål æg og mælk sammen og tilsæt den afkølede chokolade-smør-blading. Rør de tørre ingredienser til dejen er homogen. Tilsæt 160 g grofthakket mørk chokolade - eller knapper, hvis du har.
Fordel dejen i 8-10 muffinsforme og bag dem i ca. 12 minutter, i midten af ovnen.
Lad dem afkøle på en bagerist, mens du klargøre frosting.
Frosting
Piske blødt smør med mascarpone og flormelis. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Kom frosting heri og fordel den på de afkølede muffins, fra midten og op.