Pensl dem med olivenolie og læg dem på en beklædt bageplade med bagepapir. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag dem i ovnen i ca. 20 min.
Kødsauce
Pil rødløg og hvidløg og snit dem fint
Varm en gryde op til den ryger. Kom lidt smagsneutral olie på og kom herefter kødet på med det samme. Lad kødet tage lidt farve og kom så løg, hvidløg, tørrede krydderier og tomatpuré på og rør rundt i ca. 30-45 sekunder. Skru ned på middelvarme.
Kom de hakkede tomater og rødvin på og lad det småsimre i ca. 15-20 min. og smag til med salt og peber.
Klargør kartoflerne. skræl dem og skær dem i tynde skiver, ca. 0,5-1 cm.
Bechamelsauce
Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og rør godt rundt i ca. 1-2 min. ved medium varme. Varm også mælken op. Tilsæt nu den lunkne mælk i lidt af gangen, således du undgår klumper.
Når bechamellen er cremet og færdig smages den til med lidt revet muskatnød samt salt og friskkværnet peber.
Saml Moussaka
Saml nu moussakaen ved at komme kødsovs i bunden, efterfulgt af aubergine og bechamelsauce- gentag processen. Husk at gemme lidt af bechamelsauce til toppen.
Kom kartoflerne på toppen af det sidste lag. Afslut med lidt bechamelsauce
Sæt moussakaen i ovnen i 25 min. Kom derefter revet emmentaler på og giv den yderligere 20 min.