*Fedtet kan erstattes med vand. Dog gør fedtet at andelårene forbliver mere saftige, men vand kan som nævnt også bruges. TIP: Hvis du vil lave en hurtig version, kan du købe confiterede andelår på dåse eller glas. Det er blot nemmere at pille andekødet fra hinanden, når det er lunt.
Fremgangsmåde
Dag 1
Bland andelårene sammen med de resterende ingredienser, på nær fedtet. Masser saltet godt ind i lårene og kom det i et fad.
Stil det i køleskabet natten over.
Dag 2
Kom andefedt i fadet der har stået på køl og kom et låg på. Stil det i ovnen på 160° varmluft, i ca. 1,5 - 2 timer, indtil kødet falder let fra benene.
Lad det herefter køle af og pluk derefter kødet fra benene og vend det sammen med lidt af andefedtet og kom det over i et lille skål.
Kom en lille smule fedt på toppen, dette gør at den kan holde i flere uger. OBS! Det er en smagssag om man vil have meget fedt på toppen.
På billederne kan du se, at der ikke er et lag på, men at det i stedet er vendt sammen med fedtet. Kom dog et godt lag på, hvis du vil have til mange uger.