Holdbarhed: 4-6 måneder på køl, uåbnet i en lufttæt beholder eller glas.
Fremgangsmåde
Halver rødkålen og tag stokken ud. Snittes fint eller groft, afhængig af om du foretrækker meget eller lidt bid.
Kom andefedt i en gryde. Hvis man ikke har andefedt kan man bruge olie.
Tilsæt rødkål og steg det et par minutter ved svag varme.
Kom nu rødvinen på og lad alkoholen fordampe, tager ca. 1 minut. Kom herefter sukker, eddike, stjerneanis og kanelstænger samt laurbærblade i gryden.
Vend det hele godt rundt og lad det stå og små simre på lav varme i ca. 30-45 minutter. Rør lidt vand sammen med Maizena og rør det ud i kålen (kan udelades, men får kålen til at glinse flot).
Smag til sidst til med revet appelsinskal, salt og friskkværnet peber. Måske en smule mere sukker.
Kom rødkålen på afskoldet glas hvis den ikke skal serveres med det samme.
Inden servering: Lun rødkålen op med lidt smør eller andefedt og smag den til endnu engang.