Vitamin suppeblender*Genial til at lave cremede supper, plus den også har en varme-funktion der holder suppen varm undervejs, så du kan servere den direkte fra beholderen. Det er den bedste blender efter min mening, og du kan lave alt i den.
Fremgangsmåde
Skær de rensede jordskokker i mindre stykker. Hak løg, hvidløg og timian fint.
Varm en gryde op på højeste blus, når gryden er varm tilsættes halvdelen af smørret. Når smørret er bruset op tilsættes jordskokkerne og de ristet af i ca. 1 minut.
Kom nu løg, hvidløg og timian på panden og steg dem med i ca. 30 sekunder.
Kom hvidvin i gryden og lad alkoholen fordampe, det tager ca. 30-45 sekunder. Kom nu bouillonen ved og kog i ca. 25 minutter. Lav imens urteolien.
Kom det hele i en blender (læs under køkkenudstyr, hvilken blender jeg anbefaler) og tilsæt fløde eller creme fraiche og blend indtil suppen er cremet. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Urteolie
Olie og urter blendes fint i et par minutter. Smag til med citronsaft og salt.
Anret suppen i skåle og tilsæt urteolie som på billederne.