Kog quinoa/ris efter pakkens anvisning i letsaltet vand og lad dem derefter afkøle.
Rens svampene og hak dem i små tern. Kør dem evt. i en foodprocessor.
Pres hvidløg og snit løg fint.
Steg hvidløg og løg af på en pande i lidt olie i et par minutter. Tilsæt svampene og steg dem med til de begynder at frigive deres væde. Når det meste af væden er fordampet tilsættes timian, soya og steges med et par minutter. Tag herefter af panden og over i en skål.
Hak 100 g nødder groft og 100 g nødder fint - ikke til mel, men meget fint. Kom nødderne i skålen med svampe og tilsæt quinoa. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Pisk fløde og æg sammen. Vend med svampe-nødde-blandingen, til du har en sammenhængende masse.
Smør en rugbrødsform med smør eller olivenolie og hæld blandingen heri.
Bag nøddepostejen ved 180° varmluft i ca. 50-60 minutter (afhængig af den form du bruger) og kig til den efter 50 min. Har massen sat sig (tjek med en gaffel) og har den fået en gylden og brun overflade, er den færdig. Ellers giver du den 5-10 minutter mere.
Lad den akøle i formen og skær direkte herfra eller vend den ud på et fad.