Tilsæt sukker, kardemomme, 1 æg samt 300 g hvedemel. Alle ingredienser røres sammen til der ikke er nogle melklumper - tilsæt herefter det resterende mel - både groft og almindelig hvedemel - samt salt.
Røremaskine: Bruger du en røremaskine, skal dejen æltes på mellemeste hastighed i ca. 5-7 minutter, til dejen er glat og smidig samt slipper skålens kant. I hånden: Ælt ingredienserne godt sammen i en skål til den slipper kanterne. Ælt evt. videre på bordpladen.
Tilsæt blødt smør i tern og ælt yderligere i 5 minutter til smør er inkorporeret i dejen - enten på røremaskinen eller bordpladen.
Kom et klæde over skålen og lad den hæve 1,5 time, et lunt sted.
Fyld
Lav imens remoncen, mens dejen står til hævning. Rør sukker, blødt smør og kanel sammen til en fast remonce.
Kanelsnurrer
Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul dejen ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm. Smør remoncen på hele fladen.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold derefter den anden tredjedel ind over den første. Nu skal du gerne have tre lag.
Rul dejen ud igen til ca. 30x30 ca, og skær dejen i ca. 2 cm bredde.
Tag en strimmel og sno den (enten i hånden eller på bordet - se evt. video nedenfor) og sno den to gange om din pege- og langefinger, og fold enden ned under snoren i det hul der bliver. Vær nænsom, så remoncen ikke trykkes ud.
Gør det samme med alle strimler og sæt alle kanelsnurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kanelsnurrerne hæve et lunt sted, tildækket, til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 200° almindelig ovn, over og undervarme.
Mens ovnen varmer op, piskes et æg sammen til pensling af kanelsnurrerne.
Bages 12-14 minutter til de er lettere gyldne. Ha’ gerner et øje på dem.