Hak løgene så fint som muligt, og pres hvidløget. Steg det af i lidt olie indtil det begynder at tage farve.
Kom tomatpuré ved og steg det yderligere 1 minut. Kom de de flåede tomater ved og kom 5 dl vand ved også. Lad det små simre i ca. 1 time og smag derefter til salt, peber og lidt sukker.
Skær auberginerne på langs, der skal blive ca. 5-7 skiver på en aubergine. Steg dem hårdt af i olie på begge sider.
Skræl og skær kartoflerne så fint som muligt, gerne på et mandolinjern og krydr med salt og peber.
Tag et ildfast fad, der passer til ca. 4 personer. Smør det med olie eller fedt spray.
Kom først auberginer på til det dækker, derefter kartofler, lidt ost og til sidst tomatsauce. Gentag 1-2 gange mere. Det sidste lag skal gerne være med aubergine og revet ost på toppen.
Bag det i ovnen i ca. 45-60 minutter ved 170° varmluft.