Tip! Du behøver ingen røremaskine - en skål og grydeske kan fint klare det, alene.
Fremgangsmåde
Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt olivenolie, sukker og salt.
Tilsæt mel og rør dejen godt sammen, til al melet er inkorporeret og ikke laver klumper. Rør solsikkekerner i. OBS! Dejen skal være forholdsvis klistret.
Sæt dejen på køkkenbordet i ca. 20 minutter og derefter på køl natten over, med husholdningsfilm, minimum 6 timer, men gerne 12 timer.
Tag dejen ud en time før bagning næste morgen, og lad dejen "vågne".
Forvarm ovnen til 220° varmluft.
Dyp dine hænder i vand eller brug to skeer til at forme 6-8 boller. Placer bollerne på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Bollerne bages 20 minutter 220° varmluft i ovnens midte.
Lad dem afkøle på en bagerist, inden de skæres over.