Bland mælk og gær sammen i skål - gør endelig dette på en røremaskine (på mediumhastighed), hvis du har en til rådighed.
Tilsæt ét æg sammen med hvedemel, sukker, stødt kardemomme og salt. Rør yderligere på medium hastighed i ca. 5-6 minutter.
Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve i ca. 1 time ved stuetemperatur, tildækket med et fugtigt klæde.
Remonce
Lad smør blive blødt og riv marcipan groft.
Lav remoncen klar ved at røre alle ingredienser godt sammen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord med målene 15 x 30 cm.
Smør remoncen på dejen og fold den ind over sig selv tre gange.
Rul igen dejen ud til den er ca. 10 cm i bredden og skær dejen i ca. 2 cm strimler. Nu skal strimlen foldes til en snurrer, ved at tage dejen om din pegefinger og langemand to gange og til sidst trækkes den igennem hullet mellem dine fingre.
Placer kardemommesnurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir med et lag film over sig. Lad dem efterhæve i 45 min. et lunt sted, eller til de er hævet til ca. dobbelt størrelse.
Sukkerlage
Lav sukkerlagden klar, ved at koge vand og sukker ind i ca. 5 minutter ved lav varme.
Efter 45 minutter hævning, pensler ma kardemommesnurrerne med et sammenpisket æg - drys evt. med knust kardemomme og- eller strøsukker.
Bag dem i ca. 15 minutter på 190°, varmluft. Lad dem afkøle 5 minutter, inden sukkerlagen pensles på.
Pensl de nybagte kardemommesnurrer med sukkerlage.