En simpel og dejlig opskrift på kartoffelrösti, som kan serveres til frokost og aftensmad - enten med fyld på eller som tilbehør.
4,75 fra 8 stemmer
Antal: 6stk
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt20 minuttermin
Ingredienser
Kartoffelrösti
2stkbagekartoffel
1dlsmagsneutral olie
salt og friskkværnet peber
Sourcream & onion dip
½bundtpurløg
100gcreme fraiche 38 %
1stkcitron
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kartoffelrösti
Skræl kartoflerne, riv dem groft på et rivejern, og pres væden fra så godt som muligt. Krydr med lidt salt og peber.
Form og pres dem til seks-otte mindre "pandekager" - brug eventuelt en udstikker, så de får en flot rund form.
Tag en stor pande og sæt den på medium blus.
Kom halvdelen af olien på panden og steg halvdelen af röstierne i ca. 5-6 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Gentag processen med de resterende.
Krydr med salt og peber.
Sourcream & onion dip
Hak purløget så fint som muligt, og rør det sammen med creme fraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber.