Alle ingredienser æltes sammen. Tilføj evt et par spsk vand, hvis tærtedejen ikke er smidig nok.
Smør en tærteform på cirka 20-25 cm med en smule olie.
Rul dejen ud med en kagerulle, og placér bunden i tærtefadet.
Brug hænderne til at presse dejen ud i formen og op ad kanterne. Med en gaffel stikkes små huller, som du ser på billederne.
Forbag bunden ved 180 grader varmluft i cirka 10 minutter.
Kom nu ønsket fyld i.
Tærtebund med smør
Kom mel, koldt smør i tern og salt i en foodprocessor. Blend til massen har en ”savsmuldslignende” konsistens.
Kom koldt vand ved og blend videre til massen samler sig - vigtigt at massen kun lige samle sig. Kom dejen i en pose eller husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 45 min.
Rul dejen tyndt ud, på et lettere meldrysset bord med en diameter på 32-35 cm, så det passer med en tærteform på selvsamme mål.
Kom dejen i formen og tryk den til op ad siderne.
Skær kanterne til, så tærten bliver pæn. OBS! Smid ikke den overskydende dej ud, men gem den på frost til næste gang eller brug den til en tærte uden æg.
Bag bunden i ca. 15-20 min. på 160° varmluft, inden fyld kommes i.