Gæren røres ud i lunkent vand, indtil det er opløst.
Tilsæt derefter salt og olie.
Tilsæt nu først det grove mel lidt efter lidt og derefter hvedemelet.
Ælt godt - ca. 10 min på røremaskine, hvis du har en. Ellers i hånden, indtil massen har samlet sig og slipper kanterne på skålen.
Lad dejen hæve i en time på køkkenbordet. Lav imens linsefyldet klar.
Linsefyld
Skræl løget og hak det fint. Pres hvidløget.
Skræl gulerødder og riv dem fint - det samme med kål, som også skal snittes fint.
Vask linserne i en si, og lad dem dryppe af.
Varm en pande op med olivenolie.
Svits karry og spidskommen af i et minuts tid.
Kom løg og hvidløg på panden og lad det stege med par minutter ved middelvarme, til det er lettere gyldent.
Kom vand, linser og grøntsager på panden og lad det hele stege, til kålen falder let sammen til du har en lidt tyk masse. Krydr med salt og peber. Sluk for varmen.
Tag to bageplader og beklæd med bagepapir.
Find din dej frem og ælt den igennem efter hævning.
Del den i 12 lige store stykker og rul hvert stykke meget tyndt ud i en cirkel.
Tag dit linsefyld og kom 3 store spiseskeer på den ene halvcirkel. Pensel kanten med æg og fold den anden halvdel indover.
Brug en gaffel til at klemme kanterne sammen.
Lad dem efterhæve i 30 minutter med et klæde over.
Pensl med resten af ægget på piroggens overflade.
Bag piroggerne i 15-20 minutter ved 200 grader varmluft i en opvarmet ovn.