Den franske ret Coq au vin er en skøn simreret med perleløg, gulerødder og rødvin. Retten laves med kylling og smager vidunderligt!
4,50 fra 2 stemmer
Servings: 2personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse1 timet20 minuttermin
I alt1 timet30 minuttermin
Ingredients
2stkkyllingeoverlår
2stkkyllingeunderlår
20ghvedemel
2stkgulerødder
½stkløg
¼stkknoldselleri
2fedhvidløg
3kviste timian
20gsmør
150mlrødvin
400mlhønsefond(ikke fra koncentrat!)
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Vend kyllingelårene i hvedemel.
Skyl grøntsagerne og skær dem i grove chunks.
Steg kyllingelårene gyldne i smør, i en stor gryde, indtil begge sider er gyldne.
Tag kyllingen over på en tallerken og steg herefter grøntsagerne af i gryden i ca. 2 minutter. Kom kyllingen tilbage i gryden og kom rødvinen på. Lad det fordampe let, tager ca. 4-5 minutter.
Kom hønsefonden på og lad det små simre i 45-60 minutter, indtil kyllingelårene er møre.
Tag lårene op af gryden.
Reducér nu saucen med grøntsagerne i yderligere 20 minutter, indtil det har en cremet og tyk konsistens.
Kom kyllingen tilbage i gryden og varm det hele op og smag til med salt og peber.