Smuk kanelstjerne med et drys flormelis er den fineste eftermiddagsbagværk du kan servere for dine gæster. Du kan også komme en glasur over, hvis du foretrækker det. I bunden kan du se en video af, hvordan du laver stjernen.
Lun mælken i en lille kasserolle, til den er lillefingervarm. Kom smør i og lad det smelte. Hæld det over i en røreskål og opløs gæren i blandingen - gerne på en røremaskine.
Tilsæt rørsukker, kardemomme, salt samt to æg og ælt ingredienserne godt sammen. Tilsæt hvedemel og ælt til en smidig og glat dej.
Lad dejen hæve 1 time til dobbelt størrelse, tildækket, ved stuetemperatur, på køkkenbordet. Gør imens remoncen klar.
Remonce
Lad smør blive blødt. Kom alle ingredienser i en skål og rør dem godt sammen.
Kanelstjerne
Kom dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i to. Rul hver dej ud på et meldrysset bord til en stor cirkel, på ca. 35 cm i diameter. Du kan tage en ad gangen.
Kom den ene cirkel over på et stykke bagepapir, og smør remonce på i et jævnt lag. Læg den anden cirkel ovenpå.
Læg en tallerken, ca. 30 cm i diameter, ovenpå og skær kanterne til, så kagen bliver helt rund. Tip! Gem endelig resterne, og sno dem sammen. Kom dem i en lille smurt springform og bag med stjernen.
Placér en lille skål eller glas, på ca. 7 cm i diameter, i cirklens midte. Skær med en skarp kniv 16 lige store stykker, inde fra glasset og ud mod kanten. Ligesom hvis det var kagestykker.
Løft to af de stykkerne og sno dem sammen to gange rundt mod hinanden, og saml dem i enderne. Tryk dem sammen, så de ikke går op under bagningen. Fortsæt hele vejen rundt, så stjernebrødet får danner 8 samlinger.
Lad stjernen efterhæve i ca. 20 minutter, med et klæde over sig, mens ovnen varmes op på 180° varmluft.