Skræl kvæden og skær kernehuset fra. Skær kvæden i mindre tern og kom dem i en gryde. Kom sukker samt krydderier i gryden, og kom vand i gryden så det dækker med ca. 2-3 cm.
Kog det hele sammen til kvæderne er møre, tager ca. 15-20 minutter. Kom dem i en blender med olivenolie, og blend det til en puré. Smag til med salt og peber.
Belugalinser
Kog linserne i rigeligt saltet vand i ca. 15-20 minutter. Sigt vandet fra efterfølgende.
Stegt palmekål
Rens plamekålen og skær eventuelt den tykkeste del af stokken væk. Steg dem hårdt af på en pande i smør og olie i ca. 1-2 minutter. Tilsæt pinjekerner samt revet ost og lad det stege med i yderligere 30 sekunder. Det skal gerne smelte sammen. Smag til med salt og peber.
Vend kålen sammen med linserne, top med kvædedressingen og anret med kørvel og gerne(!) mere juleost.