En skøn opskrift på pasta med fløde og bacon, som smager helt vidunderligt. Pasta i flødesauce er en klassisk godt ret, som altid hitter.
4,41 fra 5 stemmer
Servings: 4Personer
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt15 minuttermin
Ingredients
150gbacon
2fedhvidløg
2stkæggeblommer
100mlfløde
100gParmesan
400gtørret pasta
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Bring en gryde med vand i kog og tilsæt en lille håndfuld salt. Inden du kommer pastaen i kogevandet, tager du 0,5 dl af vandet fra. Kog nu fettuccine ca. 1-2 minutter mindre end pakkens anvisning.
Skær bacon i små tern og steg det ved medium varme i en gryde, hvor der senere også skal være plads til pastaen.
Kom 2 fed presset hvidløg ved og steg dem hurtigt med. Tag gryden af blusset.
Pisk æggeblommer sammen med fløde og revet parmesan samt salt og friskkværnet peber - hold lidt igen med salt, da både bacon og pastavandet også er salt.
Tilsæt 1/2 dl af kogevandet du tog fra tidligere, og pisk det ind i så ægge-fløde-blandingen, så den får lidt temperatur.
Kom pastaen samt 1,5 dl af kogevandet fra fettuccine over i gryden med bacon og hvidløg. Skru op for varmen, tilsæt ægge-fløde-blandingen og rør sammen i et par minutter.