Tip: Prøv også at erstatte mandler med fx hasselnødder eller pistacienødder. Og tilsæt et par spsk revet appelsin- eller citronskal.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på dens maksimale temperatur, varmluft.
Pisk æg og sukker til en æggesnaps med en elpisker.
Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen. Tilsæt også salt og rør det godt sammen.
Tilsæt hele mandler og ælt dejen godt sammen.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Form med hænderne to aflange brød/stænger af dejen, ca. 30 cm i længden og 5 cm i bredden.
Pensl brødene med en pisket æggehvide.
Skru ovnen ned til 180° grader varmluft og bag brødene. Den høje temperatur sikrer, at brødene ikke mister formen når de bages.
Bag kiksene i ca. 20 minutter, til de er flotte gyldne udenpå. Lad brødene afkøle en smule, ca. 5 minutter og skær dem til cantuccini på et skærebræt med en brødkniv. Du skal skære diagonalt og til en tykkelse på ca. 2 cm.
Læg cantuccini tilbage på bagepladen deres nedskårne side nedad. Bag yderligere i ca. 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde. Hold øje, da ovne arter sig forskelligt og de ikke skal blive brændte.