Svampetærte med timian og rødløg er en skøn vegetarisk madtærte, der er god til frokost eller aftensmad. Den er nem at lave og spækket med sunde sager.
Lav tærtedejen i følge opskriften ved at ælte alle ingredienserne godt sammen.
Rul tærtedejen ud på et lettere meldrysset bord og kom den i et tærtefad på ca. 25 cm i diameter. Stik med en gaffel et par huller i dejen og forbag den i ca. 8 minutter. Imens klargøres fyldet.
Fyld
Pil rødløg og hak det i tern.
Rens champignon og skær dem i kvarte.
Svits rødløg og champignon på en pande i lidt smør, til det er lettere gyldent. Krydr med to kviste finthakket friske timian.
Pisk æg sammen med creme fraiche, muskatnød, tre kviste finthakket timian samt salt og friskkværnet peber.
Hæld æggemassen i bunden og fordel svampeblandingen ovenpå. Bag først tærten i 15 minutter. Riv ost henover og bag tærten færdig i ca. 8-10 minutter, til æggemassen har sat sig fuldstændig og bunden er gylden og sprød.