Bland mel, vaniljesukker, sukker, bagepulver, kardemomme og salt sammen i en skål.
Tilsæt blødt smør i små stykker til de tørre ingredienser og tilsæt ét æg.
Saml dejen med kærnemælk og mælk.
Dejen røres sammen, men kun lige så den er samlet til en glat dej - jo mindre du ælter/rører, desto lettere og porøse bliver dine scones. Ælter du dejen for meget, bliver de tunge.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og tryk dejen flad med en tykkelse på ca. 3 cm. Brug en udstikker eller et glas til at stikke dine scones ud med. Udstikker skal være på ca. 6 cm i diameter. TIP: Du kan også rulle dejen til en lang pølse og skære den ud i 20 stykker.
Beklæd en bageplade med bagepapir og kom scones herpå. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i 12-15 minutter i midten af ovnen, til de er gyldne og gennembagte.