TIP: Honning kan også bruges i stedet for sirup, men den bliver ikke nær så sprød. Brug da 1,5-2 dl efter hvor kraftig din honning er.TIP: Tilsætter du tranebær eller rosiner, skal de ikke bages med fra start. Tilsæt dem når der ca. er 5 minutter tilbage af bagetiden.
Fremgangsmåde
Tænd oven på 150° varmluft.
Kom havregryn, havregryn, mandler, kardemomme, græskarkerner og salt i en skål.
Bland olivenolie, æblemost og sirup sammen og hæld det lidt efter lidt i skålen med de tørre ingredienser. Brug dine fingre til at massere det hele godt sammen.
Fordel det på en plade beklædt med bagepapir - gerne i et så tynd lag, som muligt.
Bages i en forvarmet ovn, i 12 minutter. Vend det herefter rundt med en ske og bag det yderligere i 10 minutter. Rør gerne undervejs og fortsæt til grnoalen er gylden og nogenlunde sprød.
Sluk for ovnen og lad granolaen stå i ca. 5 minutter.
Tag granolaen ud og lad den afkøle fuldstændig. Den bliver helt sprød, når den er afkølet.
Opbevar i en lufttæt beholder eller på et glas.
Nydes på skyr, græsk yoghurt mv. Top med friske bær.