Hjemmelavet kartoffel gnocchi smager skønt! Du kan købe gnocchi, men det er også nemt at lave selv. Få opskriften her på både hjemmelavet gnocchi samt opskrift med salviesmør.
De 800 g bagekartoffel, skal være i skrællet vægt.
Skær bagekartofler i mindre stykker og kog dem indtil de er helt møre. Sigt vandet fra, og mos kartoflerne sammen med revet parmensan og de resterende ingredienser indtil massen er homogen, smag til med salt og peber.
Gnocchi dejen skal stå i ca. 30-45 min og sætte sig, under et klæde.
Når dejen er lidt mere fast og ensartet, skæres den i mindre stykker og rulles i aflange pølser. Skær dem med en skarp kniv, ca. 1 x 1 cm og tril hen over tænderne på en gaffel, så de får riller. Du kan også udelade rillerne. Jeg opgav på grund af min tålmodighed - smagen er jo den samme ;-) Kom gnocchierne over på et klæde, drysset med lidt mel så de ikke hænger i. Undgå at de røre hinanden. Lad dem tørre i ca. 10 minutter.
Kog gnocchien i letsaltet vand i 3-4 min. Tag dem op af vandet, gerne med en hulske, når de kommer op til overfladen.
Gnocchi med salviesmør
Har du købt gnocci så kog dem efter pakkens anvisning - gerne lidt underkogte, da de efterfølgende skal vendes sammen med smør og de derfor ikke ender med at mister lidt bid.
I en sauterpande skal smør brunes langsomt ved middelvarme - tager ca. et par minutter. Vigtigt at det ikke brænder på.
Steg salviebladende let i smørret sammen med et par hele fed hvidløg med skræl (blot for at afgive smag).
Hæld vandet fra dine gnocchi og tilsæt dem i salvie-smør-blandingen. Tag hvidløgene fra.
Vend gnocchi omhyggeligt og lad dem tilberede i 5-7 minutter, så de bliver lettere gyldne i smørret.
Tilsæt hakkede saltede citroner eller friskrevet citronskal.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servér med revet fastmodnet ost, fx peccorino eller parmesan.