Gær opløses i vand og restrende ingredienser tilsættes herefter - også salt. Foldning er ikke nødvendig.
Løgbrød med surdej
Tag alt melet, 350 g vand og din surdej og rør det sammen indtil alt mel er inkorporeret. Lad det stå i 45 min. Efter 45 min. hældes de sidste 50 g vand og salt i. Rør alt godt sammen, til du har en samlet dej.
Lad dejen stå ved stuetemperatur i ca. 4 timer. I de første to timer vendes dejen hver halve time, ved at hive op i dejen og folde den ind over dejens midte.
Kom herefter dejen over i en oliesmurt form/bradepande (40 x 20 cm) og beklæd den med film. Sæt den i køleskabet natten over.
Næste dag og 1,5 time før du skal bage, tages dejen ud fra køleskabet.
Skræl løg og skær dem i over på midten. Tryk dem ned i dejens overflade. Drys med flagesalt, olivenolie og evt. friske krydderurter - gerne rosmarin.
Bag brødet i formen i 35 min. ved 250° til det er gyldent og løgnen er bagte.