Opskrift på en skøn forårskylling med grønne asparges, ærter og majroer. Spis retten med hjemmebagt brød eller andet tilbehør.
5 fra 4 stemmer
Servings: 4Personer
Forberedelse1 timet20 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt1 timet30 minuttermin
Ingredients
1stkhel kylling(1400 g)
salt og friskkværnet peber
500mlfløde
50gsmør
1stkcitron
1bundtfrisk estragon
12stkgrønne asparges
4stkmajroe
50gfriske ærter(bælget)
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 200° varmluft.
Kom kyllingen i et fad og krydr den med salt og peber.
Kom kyllingen i ovnen og lad den stå de første 15 min ved 200°. Skru ned på 175° og lad den yderligere stå i ca. 50 minutter. Kyllingen er færdig når den er 75° inde ved lårbenet.
Lad kyllingen hvile minimum 15 minutter før den serveres.
Kom fløden i en lille gryde og reducer den til den tykner en lille smule - kom gerne saften der bliver tilovers fra kyllingen i fløden.
Pisk ca. 25 g smør ned i saucen og smag til med citronsaft, salt og peber samt hakket estragon.
Bring en lille gryde med vand i kog, tilsæt en god håndfuld salt og de sidste 25 g smør.
Skær ca. 3 cm af bunden af dine asparges. Skær dem derefter i stykker af ca. 2-3 cm og kog dem i vandet i ca. 30 sekunder.
Skær majroerne i kvarte og kog dem i aspargesvandet i ca. 2 minutter.
Servér majroer, pillede ærter og asparges med estragonsauce og kylling.