Pitabrød med falafler og hummus
Udskriv
5 fra 1 stemme

PITABRØD MED FALAFLER OG HUMMUS

Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Antal: 4 Personer

Ingredienser

Falafler

  • 1 dåse kikærter
  • 1 håndfuld spinat eller bredbladet persille
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk æg
  • 1 spsk spidskommen*, stødt
  • 2 tsk salt
  • 4 spsk mel
  • 1 stk citron, saft

Fyld pr. pitabrød

Sådan gør du

Falafler

  • Hæld vandet fra kikærterne. Kom dem i en blender, sammen med de resterende ingredienser og blend til en ensartet masse.
  • Varm en pande op til middel-høj varme og form falaflerne med en ske i hånden.
  • Steg dem på panden i godt med olie. De skal være sprøde udenpå.

Hummus

  • Kom Hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie.
  • Rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.

Fyldte pitabrød

  • Lun pitabrød og falafler i ovnen.
  • Skær pitabrødene op og smør bunden med hummus.
  • Kom salat, syltede rødløg, skiver af avocado samt falafler i og luk pitabrødet sammen.
  • Velbkomme.