Skip to content
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Menu
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Pålæg
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager
      • Dip, dressing og saucer
    • Salat
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalat
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Menu
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Pålæg
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager
      • Dip, dressing og saucer
    • Salat
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalat
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Pålæg
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager
      • Dip, dressing og saucer
    • Salat
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalat
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Menu
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Pålæg
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager
      • Dip, dressing og saucer
    • Salat
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalat
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugens madplan
    • Vegetarisk madplan
    • Sund madplan
    • Budgetvenlig madplan
  • TIPS
Menu
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugens madplan
    • Vegetarisk madplan
    • Sund madplan
    • Budgetvenlig madplan
  • TIPS
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager
    • Salat
      • Forårssalater
      • Sommersalat
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Vegetarisk madplan
    • Sund madplan
    • Billig madplan på budget
Menu
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager
    • Salat
      • Forårssalater
      • Sommersalat
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Vegetarisk madplan
    • Sund madplan
    • Billig madplan på budget

Tøm køleskabet: Hos min kæreste

  • april 5, 2020

I dag melder jeg klar med en ny føljeton på bloggen: ‘Tøm køleskabet‘ kalder jeg den, fordi jeg synes vi sammen skal sætte fokus på at mindske madspild og se på hvad vi i køleskabet, før vi fylder hylderne op igen med nye vare. Koncepter går i al sin enkelhed ud på, at jeg inviterer en gæst ind på bloggen til et lille interview, med en række spørgsmål omkring madspild og hvordan/om det spiller en rolle i deres hverdag.

Så skal vi selvfølgelig også liiige et smut forbi deres køleskab, for at se hvad det kan byde på af fx rester, slatne grøntsager eller råvarer med kort holdbarhedsdato. Velsmag og minimering af madspild er nemlig ikke hinandens modsætninger, tværtimod. Der kan ofte komme fantastiske retter ud af det, fordi hjernen tilmed skal være lidt (ekstra) kreativ. Og eftersom du læser med på en madblog, så vil jeg så vidt muligt også prøve at få tilsnusket mig et billede – og måske en opskrift til jer. Jeg håber at de her blogindlæg kan inspirerer, dig der læser med, til hvordan du kan tømme dit køleskab og være med til at mindske madspild i hverdagen med små, som store justeringer.

En føljeton med fokus på mindre madspild, hvorfor?

Meget simpelt svar: Jeg brænder for at mindske madspild. Idéen med at få spredt budskabet om at mindske madspild er kun vokset med tiden – særligt efter min kæreste og jeg åbnede vores spisebar Minimer på Vesterbro. Her minimerer vi hverdag madspild (deraf også navnet), som vi sælger til spisende gæster og som take-away.

Eksempler på salater i Minimer

Tøm køleskabet hos: Olivier Geppel

Første gæst er selvfølgelig min kæreste – og selvfølgelig, fordi han er min daglige inspiration til at minimere madspild og fordi han brænder 100% for det!

Olivier Geppel, autodidakt kok, iværksætter og medejer af Minimer. Han er enormt kreativ i sit felt, har det vildeste drive, er vidensdygtig på området og så er han knaldgod til smagssammensætning.

Olivier er den perfekte kandidat for første interview, så vi sammen kan blive lidt klogere på hele madspilds-universet, set fra et forretningsmæssigt perspektiv. Det tænker jeg er spændende for jer at vide mere om. Læs med nedenfor 🙂

Du har valgt at åbne en spisebar med fokus på at minimere madspild, hvorfor? Og hvordan opstod idéen?

Ideen opstod egentligt, ved at jeg du og jeg, for et par år siden begyndte at kigge i vores grøntsags skuffe med nysgerrighed. Vi begyndte at spørge os selv om vi ikke kunne bruge nogle af de råvarer vi havde, der måske var lidt kedelige og slatne, i stedet for at smide dem ud og hele tiden købe noget nyt. Det ledte videre til, at jeg langsomt begyndte at læse flere bøget og artikler omkring madspild, og fik der øjnene op for hvor meget perfekt spiseligt mad der rent faktisk bliver smidt ud, hver dag! Derefter opstod tanken om at åbne noget selv, for på den måde at være med til at mindske det enorme spild af mad. 

Kan du kort forklare hvilke råvarer du arbejder med i Minimer – og hvordan ’redder’ du dem fra at blive smidt ud? 

Vi arbejder med tre typer af minimering af madspild. Dels får vi råvarer som er for ”grimme” til at blive solgt, dvs. specielt grøntsager, der enten er for store, for små, har lidt pletter mv. De kan derfor ikke kan blive solgt i supermarkederne. Vi arbejder også med på kød og mejeridelen med det vi kalder dato-varer, altså råvarer som er ved at løbe på dato, og som der er stor risiko for ender med at blive smidt ud. Og det sidste er, at vi prøver at bruge så meget af råvaren som muligt – det kan være skræller, stokke, blade mm. som man normalt ville smide ud, men som vi prøver at lave noget lækker ud af. 

Er du typen der aldrig selv smider mad ud? Hvis du gør, hvilke ryger så oftest i skraldespanden? 

Jeg smider også selv mad ud. Jeg er på ingen måde hellig, dog prøver jeg, af helt åbenlyse årsager, også selv at minimere mit madspild. Jeg vil dog sige at det allerede er på et minimum og de ting jeg oftest smider ud, er ting hvor der er mug på eller hvor noget lugter decideret surt. Jeg går ret meget op i fødevaresikkerhed, og tager derfor aldrig nogen chancer. Hvis jeg er usikker ryger det ud. 

Planlægger du din mad og køber stort ind, eller er du en dag-til-dag-shopper? 

Jeg er mest en dag-til-dag shopper, hvis jeg skal vælge. Men faktisk shopper jeg ikke ret meget. Jeg holder egentligt mest af at kigge hvad der er i køleskabet og grøntskuffen og så derfra, går jeg i supermarkedet for at supplere.  

Er du fanatisk med dine råvarer i privaten – forstået på den måde, at hvis mælken er udløbet, skal den så hældes ud?

Nej, det synes jeg faktisk ikke. Jeg går meget op i at man skal bruge sine lugte- og smagssanser, når man skal vurdere om noget er dårligt. Dvs. jeg dufter altid til min mælk før jeg faktisk ser på datoen, for hvis den dufter godt gør det mig ingenting at den er løbet på dato, for 2 dage siden. Hvis den omvendt dufter dårligt men stadig har et par dage at løbe på, så kunne jeg ikke af den grund finde på at bruge den.

Hvor bliver du inspireret henne til de mange retter og salater du hver dag sælger i Minimer? 

Jeg bliver faktisk mest inspireret af de råvarer vi ugentligt får ind ad døren. Tit så giver de nærmest selv svaret. Hvis guleroden er lidt sød i det, jamen så skal den have noget syrligt modspild og måske lidt krydderier. Hvis jeg vi får nogle små blomkålshoveder ind ad døren, så kan det være at de passer til at blive bagt hele, og på den måde bliver retterne skabt. 

Overproducerede broccoli og varmende størrelser af blomkål

En simpel salat med brune ris, selleri og tahindressing

Nu har du jo arbejdet som kok i godt og vel 12 år, dog med råvarer på en helt anden måde end du gør nu. Vil du forklarer lidt om det? 

Jeg er lært af den franske skole, dvs. masser af smør, fløde, kød og de bedst tænkelige råvarer. Men som regel også med et enormt spild til følge. Tit har jeg oplevet at skulle afpudse fx en mørbrad hvor den skulle være helt perfekt trimmet – det endte med et enormt spild af råvaren. Det har jeg i den grad lært at anskue på en anden måde, fx ved at stille spørgsmålet: Bliver den her råvare egentligt bedre af jeg står og trimmer den så meget? Og så har jeg også lært at grøntsager kan så meget mere, end at spille anden violin. Faktisk er jeg nu begyndt at lade dem spille første violin og lade kødet komme i anden række og som tilvalg. 

Hvilken ingrediens har du altid derhjemme der ikke lige sådan bliver madspild overnight, men som du synes du kan pifte ethvert måltid op når køleskabet er lidt ’kedeligt’?

Kapers! – En sikker vinder at have i køleskabet, den perfekte salte og let syrlige smag gør den til en perfekt komponent at tilsætte næste alle retter. Og så kan den jo stå i køleskabet, nærmest for evigt. 

Har du en go-to ret, som du næsten altid vender tilbage til? Hvis ja, hvilken? Og vil du dele opskriften?

Spejlæg, med stegte grøntsager, kapers og en tør fast modnet ost. Opskriften deles under billede.

Reklamelinks er markeret med*
Spejlæg

Spejlæg

5 fra 2 stemmer
Antal: 2 Personer

Ingredienser

  • 4 stk æg
  • 150 g grøntsager (peberfrugt, squash, selleri, blomkål, løg eller hvad man lige har – jeg er glad for kål)
  • 2 spsk kapers
  • 0,5 spsk smør

Serveringsforslag

  • 1 håndfuld hakkede urter (estragon,dild,purløg)
  • 50 g fast modnet ost (fx vesterhavsost)
  • 1 skive surdejsbrød

Fremgangsmåde

  • Snit dine grøntsager fint, og steg dem på en pande i ca. 2 min.
  • Tag dem derefter af panden og krydr med salt og peber.
  • Kom smørret på panden og steg dine æg i ca. 5 min.
  • Når æggene er ved at være færdige kommes de stegte grøntsager, kapers, hakkeder urter og det revne ost på. 
  • Velbekomme.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes
Overproducerede citroner, som ikke kunne blive solgt til supermarkedet.

Kan du komme med nogle eksempler på råvarer eller ingredienser, som du altid selv har smidt ud men som du nu bruger i din madlavning qua, du er blevet klogere på din madspild-rejse?

Skræller. Jeg har næsten altid skrællet mine grøntsager, og derefter smidt skrællerne ud. Det gør jeg ikke mere, nu skyller jeg dem i stedet rigtig godt og kommer dem i isvand, og så er de perfekte som sprødt element i salater. Det kan fx være fra blomkål, broccolien, citroner, gulerødder mv.

Hvorfor er det meningsfuldt for dig at beskæftige og omgive dig med fx grimme/skæve/overproducerede grøntsager og animalske produkter der er ved at løbe på dato? 

Det er det fordi jeg mener at vi i øjeblikket driver rovdrift på vores klode og den måde som vi lever på ikke er bæredygtig. Og i min research omkring madspild er jeg stødt på et tal fra FN’s klimapanel der siger, at madspild står for ca. 10% af den menneskelige CO2-udledning. Det alene er argument nok. Men det faktum at klimadebatten tit bliver meget perifer og det handler om noget vi ikke rigtig kan forholde os til – og løsningerne ligeså. Det er lidt svær for meningmand, at forholde sig til, at vi skal elektrificere hele vores bilpark. Hvad jeg til gengæld ikke mener er svært at forholde sig til, det er lavpraktisk at minimere sit eget madspild, og dermed også sit eget CO2 aftryk. 

Afslutningsvis, kan du så nævne 3 små tiltag læserne og jeg kan bruge i hverdagen for at minimere madspild, i dag, i morgen og for fremtiden?

1) Brug dine skræller, stokke mm. i stedet for at smide dem ud. Det kan være rigtigt godt i pureer, som sprødt indslag i salat (hvis de kommes i isvand) eller man kan sylte dem – mulighederne er mange. 
2) Duft og smag på dine råvarer du har i køleskabet. Hvis mælken eller fløde ikke dufter surt, så lad være med at spise dem ud bare på grund af datoen.
3) Kig lidt oftere i dit køleskab og prøv at se om ikke du kan lave et ret ud fra det. Så kan man altid supplere op med ting fra supermarkedet. Men hvis man gør det på den måde, så spare man både penge, men man får også brugt sine ting op og på den måde får man minimeret sit madspild.  

Kategorier - Uncategorized
Del med en du holder af:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Tøm køleskabet hos: Stinna Marker

OPSKRIFTER MED FORÅRETS RÅVARER

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan hver lørdag og inspiration til sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

Open
Jeg kan næsten ikke vente til jeg skal sidde lige dér igen til sommer, i vores elskede sommerhus, og pille sten ud af de flotte store kirsebær vi kan plukke fra vores kirsebærtræ 🍒⁠
.⁠
MEN først: Forår 🌞 Og det er også sådan en dejlig tid med nogle af de skønneste råvarer. Jeg har allerede gode opskrifter på vej til jer med blandt andet stenbiderrogn og asparges 🌿 Hvad glæder du dig til at spise mest af i forårsmånederne? Måske jeg kan blive inspireret til nogle nye opskrifter. Bare fyr løs i kommentarsporet 💚⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#sommervibes #sommerhus #kirsebærplukning #kirsebær #madblog #madblogger #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter
Open
PITA PIZZA VOL. 2 🍕Kan du huske jeg delte en version med kartoffel, mascarpone og rosmarin? Nu er der landet endnu en opskrift på pita-pizza, stadig en vegetariske udgave. Find den via linket i min profil, hvis du mangler MAD PÅ 10 MIN! 👏🏻⁠
.⁠
Klassikeren, vegetarisk margherita, har jeg toppet med en dejlig tomatsauce, mozzarella, oregano og sorte oliven. De er cute, små og allerede portioneret. Elsker dem og er perfekte for mig at have med på arbejde i Racy også. ⁠
.⁠
Da du kun skal bruge 10 minutter, er det klart en nem aftensmad til de travle hverdage – og resterne, dem spiser du da bare til frokost! ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#pitapizza #pizza #minipizza #pitapizzaopskrift #aftensmad #hverdagsmad #aftensmadinspiration #sundaftensmad #madpå20minutter #vegetarisk #vegetariskmad #vegetarmad #grønmad #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Open
OPSKRIFTER PÅ GRØNNE TILBEHØR 🌿 Har du endnu ikke besluttet dig for hvilket grønt du skal servere til aftensmaden? Her får du tre gode bud, som alle går godt med fx kylling, frikadeller eller brød: ⁠
1) Perlebygsalat med tomater og basilikum⁠
2) Bagte porrer med sennepsvinaigrette og parmesanflager⁠
3) Bagt græskar med rygeostcreme og pistacienødder⁠
..⁠
Find alle opskrifterne via linket i min profil eller søg de enkelte frem på marialottes.dk 💛🥰⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#aftensmad #aftensmadinspiration #tilbehørtilaftensmaden #grønneretter #vegetarisktilbehør #tilbehør #salater #græskar #perlebygsalat #porrer #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Open
Blinis med stenbiderrogn 💗 Sæsonen for stenbiderrogn er alt for kort, så det er om at nyde den - heldigvis har du helt frem til april. Det er nok noget af det bedste ved foråret, ikk?! Har du fået nok af dem? 😍⁠
.⁠
Jeg tænkte jeg lige ville dele at opskriften på disse hjemmelavede blinis pandekager er landet på marialottes.dk, hvis nu du ville gøre søndagens frokost eller aftensmad lidt ekstra god! Snup den via linket i min profil 🍴⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#blinis #blinismedstenbiderrogn #forårsfornemmelser #forårsfarver #forårsmad #stenbiderrogn #stenbiderrognsæson #forret #forår #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #økologi #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Open
Reklame 🌮 Jeg har ladet mig inspirere af et overdådigt nachos-fad, og skiftet de klassiske chips ud med tortillachips, der er lavet af overskydende tortilla wraps (JA TAK!). Jeg har også toppet med en færdiglavet Tacosauce, som er lavet af overskydende tomater. Jeg har opgraderet den lidt og tilføjet koriander og friske tomater 🥗⁠
.⁠
Produkterne jeg skriver om har @frankful_official lavet, som er et nyt brand står bag en ny række klimasmarte Tex-Mex produkter - der er fokus på mindre klimaaftryk, mindre madspild og produkterne er 100% plantebaseret*. ⁠
.⁠
*Godt nok er jeg hverken veganer eller har tanke på at blive det, men jeg er altså fan af deres tiltag - særligt omkring at mindske madspild, som har en særlig plads i mit mad-❤️. Ps. De chips dér er MEGA sprøde, MEGA fråd og smager bare MEGA godt. Ses i Meny, hvor du blandt andet kan købe dem. ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
 #frankful #tacos #klimasmart #plantebaseret #nachos #marialottes #mexinight #mindremadspild  #aftensmad #mad #måltid #madinspiration #nemaftensmad #hygge #deldinmad #aftensmadinspiration #tilbehørtilaftensmaden #tacofest #mexicanskmad #mexifood #mexicanfood #tortillachips #stopspildafmad #nemsnack #snacks #chips #chipsmeddip
Open
Linsesuppe med kokosmælk 💛 Så cremet, nærende, mættende og velsmagende. Opskriften er ny, og landede på marialottes.dk i går - snup den i dag. Jeg lover at den den er god at varme sig på. ⁠Og så er den super nem at lave! 
.⁠
Suppen er krydret med garam masala, gurkemeje, cayennepeber, karry og spidskommen og får derfor en kompleks, dyb smag. Snup opskriften via linket i min profil eller søg efter 'linsesuppe' på marialottes.dk 🌿⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#linsesuppe #suppe #cremet #vegansksuppe #vegetarisk #aftensmad #vegetariskaftensmad #hverdagsmad #aftensmadinspiration #koriander #linser #suppeopskrift #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #madfotografering #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email
Blogdesign lavet af BloggerSpace

© 2014 – 2021 Marialottes.dk

Luk menu
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager
    • Salat
      • Forårssalater
      • Sommersalat
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Vegetarisk madplan
    • Sund madplan
    • Billig madplan på budget