Annonce

Syltede ramsløgsknopper

ramsløgsblomstkapers opskrift

Ramsløg er en fantastisk plante i madlavningen, fordi man ikke kun kan bruge de grønne blade – man kan også bruge blomsterknopperne og frøene. 

Hvert år laver jeg derfor en masse opskrifter med ramsløg for at udnytte ramsløg til fulde. Først bruger jeg de spæde blade til alt fra ramsløgspesto og ramsløgsmayo til smør med ramsløg. Så plukker jeg blomsterknopperne, inden blomsten springer ud, og sylter dem. Til sidst laver jeg ramsløgskapers af de små frø, når blomsten er afblomstret. 

Den opskrift I får her, er på syltede ramsløgsknopper. Så det er bare med at komme ud NU og nippe knopperne af stænglerne, inden blomsten springer ud. Skynd dig!

Ramsløgsknopper

Syltede ramsløgsknopper

Skøn opskrift på syltede ramsløgsknopper, som er gode i salater, gryderetter, dressinger osv.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 glas
Forberedelse10 minutter
Saltlagde21 days
I alt21 days 10 minutter

Ingredienser

Step 1

  • 300 g ramsløgsknopper
  • 30 g flagesalt* (man bruger 10% af ramsløgsknoppernes vægt*)
  • 5 g flagesalt* (bruges til toppen)

Step 2

  • 1,5 dl eddike (alt slags eddike kan bruges)
  • 1,5 dl vand
  • 0,75 dl sukker
  • 1 tsk flagesalt*

Køkkenudstyr

Noter

*Har du samlet 500 g ramsløg, er det altså 50 g salt du så skal bruge. Osv osv. 

Fremgangsmåde

Step 1

  • Fjern så meget af stilken som muligt, så du kun har ramsløgsknoppen tilbage.
  • Kom ramsløgsknopperne i en skål og vend dem med salt. Hellere for meget end for lidt, så alle knopperne bliver saltet.
  • Kom de saltede ramsløgsknopper i et tætsluttende glas. Drys med ekstra salt på toppen. Skru låget på og sæt det på køkkenbordet eller køl i ca. 21 dage (3 uger).

Step 2

  • Kog en syltelage op af eddike, vand, sukker og lad det koge ind til sukker og salt er opløst.
  • Efter 3 uger skylles knopperne fri af salt. Det samme med glasset.
  • Skold glasset og kom knopperne tilbage.
  • Hæld syltelagen over og lad det trække 1-2 dage.
  • Opbevar på køl. Kan holdes sig længe.
  • Nyd i salater, som sylt på madder osv.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
syltede knoper af ramsløgsblomster

Opskrift på syltede ramsløgsknopper

Min opskrift på syltede ramsløgsknopper er super nem og kræver blot lidt tålmodighed. Først skal der selvfølgelig plukkes ramsløgsknopper – kender du et godt ramsløgssted, så går det stærkt. Jeg synes desuden altid, at det giver en god følelse i krop og sind, når jeg kan gå rundt i naturen og samle ting og sager til brug i køkkenet.

Når du kommer hjem med favnen fuld af ramsløgsknopper, fjerner du stilken fra dem og så skal de vendes i rigeligt salt. De saltede ramsløgsknopper skal så stå i et glas i ca. 3 uger, før du kan gå videre. 

Efter de 3 uger skyller du knopper for salt og laver en klassisk syltelage af eddike, vand og sukker, som så hældes over knopperne. Smag gerne din lage til med mere sukker eller eddike efter behov. Lad så det hele trække et par dage, og så er de syltede knopper af ramsløgsblomster klar til brug!

Sådan laver du syltede blomsterknopper af ramsløg

Ramsløgsknopper syltes på præcis samme måde som syltede rødløg, syltede agurker og så videre. Nemlig i en almindelig syltelage. Det er dog VIGTIGT, at du først lader ramsløgsknopperne ligge i salt i ca. 3 uger (21 dage) for at dræbe bakterier. 

Hvad kan jeg bruge ramsløgsblomstkapers til?

De små ramsløgsblomstkapers kan bruges til alt! De smager mildere end almindelig kapers, så du kan roligt blande dem i salater, putte dem ovenpå rugbrødsmadder som sylt eller drysse dem på hotdogs. Du kan også bruge dem i en tomatsauce med oliven og hvidløg til en lækker pastaret eller som fyld i pita eller durum. 

Holdbarhed for syltede ramsløgsknopper

De syltede blomsterknopper kan holde sig på køl længe – mellem 6-12 måneder. 

hjemmelavede ramsløgsknopper

Syltede ramsløgsknopper sæson

Opskrift på syltede ramsløgsknopper
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments