Annonce

Squashfritter – lavet i ovnen

opskrift på sunde squashfritter

Squash er en vidunderlig grøntsag, som kan bruges i mange forskellige opskrifter. Og minsandten om ikke man også kan lave skønne, nemme squash pomfritter af grøntsagen. Dét får I en opskrift på i dag.

Squashfritter er et lækkert og sundt alternativ til almindelige pommes frites lavet af kartofler. Til dig, der gerne vil spise mere varieret, eller til dig, der synes sprøde squash fritter bare lyder som en helt genial ide!

Sunde pommes frites af squash

Disse squashfritter bliver sprøde af pankorasp og parmesan. Man panerer dem altså først i æg, rasp og parmesan og smider herefter de sunde pommes frites i ovnen, indtil de er gyldne er sprøde.

Du kan servere de sunde squash fritter med parmesan som tilbehør til kylling, frikadeller eller falafler. Du kan også bruge dem som fyld i tortillas pandekager med fx tzatziki og frisk grønt. De sprøde squash fritter er også drøngode at dyppe i labneh! Du kan også bruge squashfritterne som fyld i hjemmelavet sushi eller som et vegetarisk alternativ til tempurarejer – lige klar til at dyppe i chilimayo. 

Inspiration til dip: Se en masse lækre opskrifter på dips, lige her.

dips til snack squash fritter med parmesan

Opskrift på squash fritter

Min opskrift på sunde squash fritter med parmesan er super nem at lave. Du skal blot skære squash ud i skiver, panere dem og så ind i ovnen til de er sprøde. Det tager ingen tid. Du kan derfor også sagtens lave squash pomfritter som en hurtig snack, hvis du har lyst til noget salt eller mangler en lille velkomstsnack til et dinner party. 

Spis helst squashfritterne varme, da de mister lidt af deres sprødhed, når de bliver kolde. 

nemme og sprøde squashfritter

Squashfritter

Opskrift på sunde og sprøde squash fritter med parmesan og pankorasp – de smager vildt godt er et godt alternativ til fritter.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 1 stk squash
  • 1 stk æg
  • 50 g pankorasp
  • 25 g hvedemel
  • 1 tsk sød paprika*
  • 15 g parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær squashen ud i stave.
  • Pisk ægget sammen i en skål og vend squash stænger heri.
  • Bland de resterende tørre ingredienser sammen i en anden skål og vend stængerne enkeltvis i paneringen.
  • Kom på en bageplade og bag i ca. 20-25 minutter.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sådan laver du nemme sprøde squash fritter med parmesan

Squashfritter er en god måde at lave sunde pommes frites i ovnen. De bliver nemlig virkelig gode og sprøde også selvom de ikke er lavet på kartofler. Sprødheden kommer fra paneringen med æg, pankorasp og parmesan. Du kan godt bruge almindelig rasp, men pankorasp gør altså lige fritterne dét lækrere, da denne type rasp er i større flager.

Du kan i princippet også godt springe paneringen over, men så bliver det nærmere ovnbagt squash end squashfritter. 

Prøv også: Bønnefritter med parmesan.

nemme og sprøde squashfritter
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments