Annonce

Ravioli med laks og hvidvinssauce

Hjemmelavet ravioli med laksefyld

Ravioli med laks og hvidvinssauce er en skøn servering til fx nytår eller hvis du får gæster. Herhjemme serverede vi den til forret med kaviar på for at gøre det endnu mere luksuriøs – det er desuden helt oplagt, hvis du vælger at servere den til nytår. I bunden finder du lidt dampede grøntsager, som komplimentere ravioloen og den intense hvidvinssauce.

OBS! Jeg har lavet én stor raviolo pr. portion, og derfor er den ret stor. Men du kan med fordel lave flere små. Det er en smagssag – det eneste du blot skal sørge for er, at udstikke pastapladerne med en mindre udstikker.

Læs også: Varmrøget laksesalat på små rugbrødsbunde, som også er en skøn forret. Og hvis du er glad for den fede fisk, kan du se alle mine opskrifter på forretter med laks her.

opskrift på ravioli med laks

Opskrift på hjemmelavet ravioli med laksefyld

For at kunne lave hjemmelavede ravioli skal du bruge friske pastaplader. De er nemme at lave, og du skal blot bruge hvedemel, æg og salt. Pastadejen er lynhurtig at lave og jeg bruger denne fremgangsmåde på hjemmelavet pasta. Jeg har lavet en video, så du kan se præcis hvordan du ælter dejen sammen og laver pastapladerne.

Når pastapladerne er lavet udstikker jeg dem med en rund udstikker og kommer mit laksefyld i. Derfefter skal den anden runde udstukket pastaplade på og så skal de blot lukkes sammen.

Ravioli med laks og hvidvinssauce

Ravioli med laks og hvidvinssauce

Hjemmelavet ravioli med laks er en skøn forret til fx nytår eller gæsterne. Her serveres den med en skøn hvidvinssauce.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

laksefars

  • 100 g laksefilet (uden skind)
  • 1 tsk flagesalt*
  • 1 stk æggeblomme
  • 25 ml fløde
  • salt og friskkværnet peber

Pastaplader

  • 125 g hvedemel
  • 1 stk æg
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 tsk flagesalt*

Hvidvinssauce

  • 1 stk løg
  • 30 g smør
  • 150 ml hvidvin
  • 100 ml fløde
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Dampede grøntsager

  • 2 stk gulerødder
  • 0,5 stk squash
  • ¼ bundt kørvel

Køkkenudstyr

  • Udstikker, 6 cm i diameter

Fremgangsmåde

Laksefars

  • Fjern skindet fra laksen og skær den i mindre stykker og blend den i 10 sekunder med saltet.
  • Kom æggeblommen i og blend yderligere 10 sekunder. Gentag processen med fløden indtil du har en homogen fars. Smag til med salt og peber.

Pastaplader

  • Ælt alle ingredienserne sammen i ca. 10 minutter. Kom dejen i film og lad den hvile i ca. 45 minutter.
  • Rul dejen til pastaplader som vist på videoen her.
  • Udstik med en rund udstikker med en diameter på 6 cm.
  • Kom laksefarsen på pastapladerne som vidst på videoen her *

Hvidvinssauce

  • Hak løget fint, og steg det let af i en gryde med halvdelen af smørret.
  • Kom hvidvinen på og lad alkoholen fordampe.
  • Tilsæt fløde og lad det reducere til en cremet konsistens. Kom det resterende smør i lidt ad gangen og smag til med saften fra citronen, salt og peber.

Dampede grøntsager

  • Skær grøntsagerne i fine strimler og damp dem hurtigt i letsaltet vand.
  • Brug dette vand til at koge raviolierne i, og kog dem ca. 2-3 minutter.
  • Anret en tallerken med dampede grøntsager i bunden, dernæst en ravioli og til sidst hældes saucen på.
  • Pynt af med kørvel.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Ravioli med laks og hvidvinssauce
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments