Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella

Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella

Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarellaPizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella, anyone? Jeg er selv ret begejstret for sådan en hjemmelavet pizza – specielt når skorpen er sprød og bunden tynd. Hvad der er endnu bedre ved den hjemmelavet variant er, at man kan toppe med lige præcis det fyld man elsker. Se også evt. opskriften på en hvid kartoffelpizza med svampe.

PIZZA MED GRILLEDE ARTISKOKKER

I indlægget her, finder du også en hjemmelavet pizzasauce. Det smager bare bedst, og den er hurtigt lige bikset sammen. Du kan også købe den færdiglavet, til billige penge. På disse pizzaer er bunden bagt først, med tomatsaucen. Derefter toppede vi med grillede artiskokker, Serrano skinke og frisk mozzarella. Du kan også sagtens bage det hele med. Jeg synes bare det er lækkert at få fyldet frisk nogle gange. Servér evt. pizzaen med en dejlig frisk salat til.

FÅ OPSKRIFT PÅ PIZZABUND OG FYLD HER:

5 fra 1 stemme
Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Hævetid
1 t
Samlet tid
1 t 40 min
 
Ret: Aftensmad, Pizza
Antal: 2 Pizzaer
Ingredienser
Pizzabund
  • 3 dl vand, lunkent
  • 20 g gær
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g Tipo 00 hvedemel
Tomatsauce
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kvist frisk timian
  • 2 dåser hakkede tomater
Fyld
  • 1 glas grillede artiskokker
  • 10 stk soltørrede tomater
  • 200 g serranoskinke
  • 1-2 stk kugler frisk mozzarella
  • 15 stk små cherrytomater, halveret
Sådan gør du
Pizzabund
  1. Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt. Jeg brugte mine røremaskine, men du kan sagtens gøre dette i en stor skål med håndkraft.

  2. Rør melet i gærblandingen, og ælt, til dejen er glat og smidig, gerne 10 minutter. Hvis du bruger hænderne, kan du ælte dejen på køkkenbordet i. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en time, til dejen har dobbelt størrelse.

  3.  Lav imens tomatsauce.

  4. Efter hævning; tænd ovnen på 250° varmluft, så den bliver brændende varm med en bageplade i.

Tomatsauce
  1. Skær løg i små tern, riv hvidløg og svits det af i en gryde med lidt olie. Tilsæt hakkede tomater, timian og smag til med salt og peber. Lad det simre i 15-20 min. ved svag varme.

Fyld
  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Ælt igen og rul nu ud til to pizzabunde. Løft pizzabunden over på den brændende bageplade, som du først skal beklæde med bagepapir.

  2. Kom først tomatsaucen ud på din pizzabund.

  3. Bag bunden i ca. 15-20 minutter til bunden er sprød. Hold lidt øje undervejs.

  4. Når pizzaen kommer ud, kan den toppes skinke, artiskokker, tomater, revet mozzarella og frisk basilikum. 

  5. Velbekomme.

Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella

Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella

 

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarellaPizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella, anyone? Jeg er selv ret begejstret for sådan en hjemmelavet pizza – specielt når skorpen er sprød og bunden tynd. Hvad der er endnu bedre ved den hjemmelavet variant er, at man kan toppe med lige præcis det fyld man elsker. Se også evt. opskriften på en hvid kartoffelpizza med svampe.

PIZZA MED GRILLEDE ARTISKOKKER

I indlægget her, finder du også en hjemmelavet pizzasauce. Det smager bare bedst, og den er hurtigt lige bikset sammen. Du kan også købe den færdiglavet, til billige penge. På disse pizzaer er bunden bagt først, med tomatsaucen. Derefter toppede vi med grillede artiskokker, Serrano skinke og frisk mozzarella. Du kan også sagtens bage det hele med. Jeg synes bare det er lækkert at få fyldet frisk nogle gange. Servér evt. pizzaen med en dejlig frisk salat til.

FÅ OPSKRIFT PÅ PIZZABUND OG FYLD HER:

5 fra 1 stemme
Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Hævetid
1 t
Samlet tid
1 t 40 min
 
Ret: Aftensmad, Pizza
Antal: 2 Pizzaer
Ingredienser
Pizzabund
  • 3 dl vand, lunkent
  • 20 g gær
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g Tipo 00 hvedemel
Tomatsauce
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kvist frisk timian
  • 2 dåser hakkede tomater
Fyld
  • 1 glas grillede artiskokker
  • 10 stk soltørrede tomater
  • 200 g serranoskinke
  • 1-2 stk kugler frisk mozzarella
  • 15 stk små cherrytomater, halveret
Sådan gør du
Pizzabund
  1. Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt. Jeg brugte mine røremaskine, men du kan sagtens gøre dette i en stor skål med håndkraft.

  2. Rør melet i gærblandingen, og ælt, til dejen er glat og smidig, gerne 10 minutter. Hvis du bruger hænderne, kan du ælte dejen på køkkenbordet i. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en time, til dejen har dobbelt størrelse.

  3.  Lav imens tomatsauce.

  4. Efter hævning; tænd ovnen på 250° varmluft, så den bliver brændende varm med en bageplade i.

Tomatsauce
  1. Skær løg i små tern, riv hvidløg og svits det af i en gryde med lidt olie. Tilsæt hakkede tomater, timian og smag til med salt og peber. Lad det simre i 15-20 min. ved svag varme.

Fyld
  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Ælt igen og rul nu ud til to pizzabunde. Løft pizzabunden over på den brændende bageplade, som du først skal beklæde med bagepapir.

  2. Kom først tomatsaucen ud på din pizzabund.

  3. Bag bunden i ca. 15-20 minutter til bunden er sprød. Hold lidt øje undervejs.

  4. Når pizzaen kommer ud, kan den toppes skinke, artiskokker, tomater, revet mozzarella og frisk basilikum. 

  5. Velbekomme.

Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella

Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella

 

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu