Panang karry med kikærter, gulerødder og broccoli

Panang karry med kikærter, gulerødder og broccoli

Panang karry med kikærterPanang karry med kikærter, gulerødder og broccoli er undervurderet! Jeg er generelt ret vild med thailandsk mad. Panang er en af klassikerne, som jeg altid vælger som take-away, på de travle dage.

PANANG KARRY MED KIKÆTER

Men den går ikke hver gang, jeg har lyst til panang – det sker forholdsvis tit.. SÅ jeg har formået at lave min egen thaisuppe, som er stærkt inspireret af Panang. Denne opskrift er en hurtig og nem vegetarversion af den thailandske panang karry med kikærter, blomkål og gulerod. Du kan også prøve den som thaisuppe med kylling. Den smager virkelig godt og jeg laver den ofte på de dage hvor vejret er lidt gråt og regnfyldt. Du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til.

Panang karry med kikærter

NEM PANANG OPSKRIFT

Måske virker ingredienslisten en anelse lang, men det gør ikke retten ukompliceret af den grund. Suppen svarer til 4-6 personer og kan sagtens fryses ned eller genopvarmes næste dag.

FÅ OPSKRIFT PÅ NEM PANANG KARRY MED KIKÆRTER HER:

5 fra 1 stemme
Panang karry med kikærter
PANANG KARRY MED KIKÆRTER
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Aftensmad, Suppe, Vegetarisk
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 2 dåser kikærter
  • 4 stk gulerødder, store
  • 1 stk broccolihovede
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk bouillonterning + 6 dl vand
  • 6 spsk soyasauce
  • 4 spsk fiskesauce
  • 4 spsk rørsukker
  • 2 dåser kokosmælk
  • 4 tsk rød karrypaste
  • 2 spsk karry
  • 1 stk lime
  • evt. 10 stk kaffir limeblade (giver rigtig god smag, og kan findes i Asiatisk supermarkeder, på frost).
Tilbehør
  • 1 dl cashewnødder
Sådan gør du
  1. Forbered grøntsagerne ved at skrælle gulerødder og snitte dem på langs. 

  2. Broccolien knækkes til små buketter og stokken kan du også bruge ved skrælle yderste lag af, og derefter snitte i tern. Løg og hvidløg hakkes fint.


  3. Lav dit bouillonvand klar, ved at koge 6 dl vand med terningen til den er opløst.

  4. Varm lidt olie op i en wokpande og svits carrypastaen af kort, sammen med karry, løg og hvidløg. Når løgene begynder at tage farve, tilsættes gulerødder og broccoli. Svits et par minutter. 

  5. Tilsæt herefter kokosmælk, bouillonvand, fiskesauce, soya og evt. limebladene. 

  6. Tilføj kikærter og lad det hele simre i ca. 15 minutter og smag til med sukker, lime og måske lidt ekstra fiskesauce. Lad det yderlig simre i 5 minutter.

  7. Servér med ris eller nudler og top evt. med saltede peanuts.

  8.  Velbekomme!

Panang karry med kikærter

Panang karry med kikærter

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Panang karry med kikærterPanang karry med kikærter, gulerødder og broccoli er undervurderet! Jeg er generelt ret vild med thailandsk mad. Panang er en af klassikerne, som jeg altid vælger som take-away, på de travle dage.

PANANG KARRY MED KIKÆTER

Men den går ikke hver gang, jeg har lyst til panang – det sker forholdsvis tit.. SÅ jeg har formået at lave min egen thaisuppe, som er stærkt inspireret af Panang. Denne opskrift er en hurtig og nem vegetarversion af den thailandske panang karry med kikærter, blomkål og gulerod. Du kan også prøve den som thaisuppe med kylling. Den smager virkelig godt og jeg laver den ofte på de dage hvor vejret er lidt gråt og regnfyldt. Du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til.

Panang karry med kikærter

NEM PANANG OPSKRIFT

Måske virker ingredienslisten en anelse lang, men det gør ikke retten ukompliceret af den grund. Suppen svarer til 4-6 personer og kan sagtens fryses ned eller genopvarmes næste dag.

FÅ OPSKRIFT PÅ NEM PANANG KARRY MED KIKÆRTER HER:

5 fra 1 stemme
Panang karry med kikærter
PANANG KARRY MED KIKÆRTER
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Aftensmad, Suppe, Vegetarisk
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 2 dåser kikærter
  • 4 stk gulerødder, store
  • 1 stk broccolihovede
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk bouillonterning + 6 dl vand
  • 6 spsk soyasauce
  • 4 spsk fiskesauce
  • 4 spsk rørsukker
  • 2 dåser kokosmælk
  • 4 tsk rød karrypaste
  • 2 spsk karry
  • 1 stk lime
  • evt. 10 stk kaffir limeblade (giver rigtig god smag, og kan findes i Asiatisk supermarkeder, på frost).
Tilbehør
  • 1 dl cashewnødder
Sådan gør du
  1. Forbered grøntsagerne ved at skrælle gulerødder og snitte dem på langs. 

  2. Broccolien knækkes til små buketter og stokken kan du også bruge ved skrælle yderste lag af, og derefter snitte i tern. Løg og hvidløg hakkes fint.


  3. Lav dit bouillonvand klar, ved at koge 6 dl vand med terningen til den er opløst.

  4. Varm lidt olie op i en wokpande og svits carrypastaen af kort, sammen med karry, løg og hvidløg. Når løgene begynder at tage farve, tilsættes gulerødder og broccoli. Svits et par minutter. 

  5. Tilsæt herefter kokosmælk, bouillonvand, fiskesauce, soya og evt. limebladene. 

  6. Tilføj kikærter og lad det hele simre i ca. 15 minutter og smag til med sukker, lime og måske lidt ekstra fiskesauce. Lad det yderlig simre i 5 minutter.

  7. Servér med ris eller nudler og top evt. med saltede peanuts.

  8.  Velbekomme!

Panang karry med kikærter

Panang karry med kikærter

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu