Annonce

Lun couscous salat med kylling og fetadressing

Lun couscous salat

Her får du en dejlig mættende salat! En lun couscous salat med kylling og den lækreste cremede fetadressing. Du kan lave salaten på under 30 minutter, hvilket er dejligt hvis man pludselig får lyst til en god måltidssalat.

Jeg kan godt lide at veksle mit fyld i de fyldige salater, og variere gerne mellem bulgur, perlebyg, rugkerner, pasta, perlespelt, quinoa mv., så det ikke altid er de samme korn der bruges.

Prøv også: Bulgursalat med kylling og Blomkålscouscous med granatæble, persille og cashewnødder.

Opskrift på lun couscous salat med kylling og fetadressing

Jeg kan godt lide at tilsætte en form for korn eller stivelse i mine salater, så de mætter mere. Og dermed fungere som en måltidssalat man kan spise alene til frokost eller aftensmad, uden man nødvendigvis behøver at servere andet til.

Ved at tilsætte couscous til salaten, så den altså mætter bedre! Couscous kommer af hvedekerner, men er bittesmå gryn. De kan også bruges lune i salater, og det er præcis hvad jeg har gjort i denne salat, serveret dem lune med stegt kylling samt cherrytomater og frisk hjertesalat.

Over salaten kommer jeg en lækker fetadressing, som nemt laves ved at blende feta, creme fraiche, salt og peber. Til sidst drysser jeg med hakkede pistacienødder.

Ønsker du at finde inspiration til andre opskrifter, som indeholder feta, kan du f.eks. tage et kig på min vandmelonsalat – et godt bud på en frisk og lækker sommersalat i mine øjne.

Lun couscous salat med kylling og feta

Lun couscous salat med kylling

Her får du en dejlig mættende salat! En lun couscous salat med kylling og den lækreste cremede fetadressing.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Salat

Dressing

  • 100 g feta
  • 50 g creme fraiche 18 %
  • salt og friskkværnet peber

Topping

Fremgangsmåde

  • Kom couscous i en skål med salt og olivenolie. Kom kogende vand på til det dækker, og dæk sølvfolie eller film på. Lad det stå 10-15 minutter.
  • Skær kyllingen i mindre stykker og steg 3 minutter i olivenolie på en meget varm pande.
  • Steg tomaterne på en meget varm pande i olivenolie i ca. 2 minutter.
  • Bryd hjertesalaten op i mindre stykker.

Fetadressing

  • Blend feta med creme fraiche og smag til med salt og peber
  • Vend kylling, stegte tomater, hjertesalat sammen.
  • Top med fetadressing og hakkede pistacienødder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments