Annonce

Løgbrød

Opskrift på løgbrød

At kombinere brød og løg er klart en af de bedre ideer, jeg har fået. Det smager nemlig virkelig godt! Min kæreste og jeg lavede dette brød for første gang, tilbage da vi boede i Paris. Så spiste vi det til en fransk løgsuppe i vintermånederne – very french, må man sige. Nogle gange når jeg drømmer mig tilbage til det franske liv, så kommer aftensmaden altså til at stå på denne menu. 

Opskrift på løgbrød

Løgbrød

Et løgbrød smager så dejligt. Man kan bruge brødet med løg til salater, suppe eller tapas.
5 fra 2 stemmer
Antal: 8 Personer
Forberedelse2 timer
Tilberedelse35 minutter
Hævetid1 day
I alt1 day 2 timer 35 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Noter

  • OBS! Surdej kan erstattes af 5 g gær.

Fremgangsmåde

* Hvis du bruger gær

  • Gær opløses i vand og restrende ingredienser tilsættes herefter – også salt. Foldning er ikke nødvendig.

Løgbrød med surdej

  • Tag alt melet, 350 g vand og din surdej og rør det sammen indtil alt mel er inkorporeret. Lad det stå i 45 min. Efter 45 min. hældes de sidste 50 g vand og salt i. Rør alt godt sammen, til du har en samlet dej.
  • Lad dejen stå ved stuetemperatur i ca. 4 timer. I de første to timer vendes dejen hver halve time, ved at hive op i dejen og folde den ind over dejens midte.
  • Kom herefter dejen over i en oliesmurt form/bradepande (40 x 20 cm) og beklæd den med film. Sæt den i køleskabet natten over.
  • Næste dag og 1,5 time før du skal bage, tages dejen ud fra køleskabet. 
  • Skræl løg og skær dem i over på midten. Tryk dem ned i dejens overflade. Drys med flagesalt, olivenolie og evt. friske krydderurter – gerne rosmarin.
  • Bag brødet i formen i 35 min. ved 250° til det er gyldent og løgnen er bagte.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Et slags foccacia med rødløg

Brødet kan godt siges at være et slags foccacia, bare med løg. Man skal bruge 3 rødløg til ét brød. Rødløgene skæres i skives og trykkes ned i dejens overflade – nøjagtig ligesom man ville gøre med et foccacia brød, bare hvor man måske mere klassisk ville toppe med med rosmarin. 

Vil du gerne prøve at lave et ”rigtigt” foccacia, så prøv min opskrift på surdejsfoccacia.

Sådan laver du et brød med løg

Jeg bruger også surdej i denne opskrift, men har du ikke en surdej, kan du også bruge gær i stedet og stadig smage den fantastiske kombination af løg og brød. Altså selv de to ord passer jo godt sammen!

Bruger du gær passer dejen sig selv – hvis du laver det med surdej, vil jeg stadig sige at det er super nemt. 

Opskrift på det lækreste løgbrød

Både fremgangsmåde og ingredienser er helt simple i denne opskrift. Det vigtigste og sjoveste step er selvfølgelig der, hvor du presser løg ned i dejen og tilføjer salt og olie – og eventuelt friske krydderurter. Rosmarin er jo det oplagte valg. 

Løgbrød med rødløg

Servér løgbrødet til fx suppe eller salater

Er du lige så glad for supper som mig, så skal du klart servere brødet til suppe. Tjek min oversigt over opskrift på suppe og se om ikke du kan finde inspiration!

Brødet kan også spises til salater, eksempelvis en simpel grøn salat der passer til alt, eller brødet kan nydes til forret, hvor det kan dyppes i en god olivenolie. 

Løgbrød
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments