Annonce

Jordbærgrød med fløde

Jordbærgrød

Jordbærgrød er smagen af barndom og sommer samlet i én skefuld. Der er noget nostalgisk over den klassiske, danske dessert, som er blevet spist gennem mange generationer i familier landet over. Vi danskere er måske uenige om mange ting, men én ting, som jeg er sikker på, at vi kan blive enige om, er at jordbærgrød er en fantastisk dessert – især når det er sommer. 

Jordbærgrød med fløde

Jordbærgrød

Jordbærgrød er en skøn sommerspise, hvor de danske jordbær kommer i sæson. Spis grøden med fløde eller letpisket flødeskum.
3,80 fra 10 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter

Ingredienser

  • 800 g frosne jordbær
  • 60 g sukker
  • 2 spsk Maizena
  • 250 ml vand

Serveringsforslag

  • 200 ml fløde

Fremgangsmåde

  • Bruger du frosne er det nemt, og hvis du bruger friske skal jordbærne lige frigøres fra stilken og skylles.
  • Kom jorbær i en gryde og kog dem møre i vandet i ca. 2-3 minutter sammen med sukker. Du kan også vælge at koge dem koge helt ud. 
  • Smag evt. til med mere sukker. 
  • Rør maizenaen ud i et par spsk koldt vand til jævningen er homogen. Under omrøring af jordbærgrøden tilsættes jævningen. Kog grøden i ca. 1 min. og smag til med ekstra sukker og evt. lidt cirtonsaft. 
  • *kartoffelmel: Hvis du bruger kartoffelmel til jævning, skal det tilsætte efter gryden er taget af varmen, så det ikke skiller – det kan ske hvis man koger det med grøden.
  • Servér med fløde eller letpiske flødeskum. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Jordbærgrød med fløde

Jeg er ret sikker på, at alle har prøvet at få en turist eller anden ikke-dansktalende person til at sige ”rødgrød med fløde”. Selvfølgelig er det fordi det er udfordrende at udtale vores ø’er og de bløde d’er, men det er altså også fordi lige netop kombinationen af jordbær og fløde er vidunderlig. 

Vi kender den selvfølgelig fra friske jordbær med fløde, men sådan en omgang jordbærgrød bør altså bestemt også serveres med en sjat fløde. Det smager himmelsk enten med ren fløde til, eller hvis du pisker fløden let. 

Til alle, der ikke er en flødegris, som mig, så kan grøden også sagtens spises med en sjat mælk – fx sødmælk eller plantemælk.

Jorbærgrød opskrift

Nem Jordbærgrød med Maizena

Verdens nemmeste sommerdessert er jordbærgrød!

Vi kommer ikke udenom smagen af sommer i denne dessert. Der er noget magisk ved at køre langs små landeveje og stoppe op ved en lille vejbod, hvor man kan købe friskplukkede danske jordbær, når sæsonen endelig er til det. Langt de fleste kan lide jordbær, og derfor er jeg overbevist om, at denne sommerdessert også er et hit blandt både børn og voksne – præcis ligesom med min opskrift på jordbærkoldskål.

Denne opskrift tager ingen tid at lave og kræver få ingredienser. Du skal blot koge jordbærrene i et par minutter, smage til med sukker og røre lidt maizena i – og så er der faktisk jordbærgrød. Nemt, ikke?

Jordbærgrød kan både serveres lun og kold, og du kan også sagtens bruge andre frugter eller bær til at lave sommergrød. Prøv fx hindbær, blommer, stikkelsbær, brombær eller rabarber næste gang du står og mangler en dessert. Prøv dig frem eller brug de bær, som du har i haven.

Læs også: Hjemmelavet rabarbergrød med vaniljeskum eller kold jordbærkompot.

Lav jordbærgrød med frosne jordbær

Dé der friske jordbær, man køber ved en gårdbutik langt ude på landet? Dem vil jeg klart anbefale, at du spiser helt friske. Til jordbærgrød er det nemlig nemmest at bruge frosne jordbær og denne løsning er også mere budgetvenlig, uden at det går ud over smagen.

Bruger du frosne jordbær behøver du nemlig ikke bruge arbejdstid på at frigøre stilken fra hvert bær – du kan sådan set bare hælde bærrene direkte i gryden. Det samme tip gælder hvis du bruger andre typer bær eller frugt. Kan du finde det på frost, så har du en nem og billig måde at lave grød. 

Den eneste forskel på at bruge friske og frosne bær er selvfølgelig, at de friske, danske jordbær har en tendens til at være lidt sødere – især senere på sæsonen. Bruger du frosne bær, kan det derfor være nødvendigt med lidt mere sukker. Så sørg for at smage grøden til, inden du jævner den. 

opskrift paa Jordbaergrøed med fløde
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments