Annonce

Ingefærshot med citron og honning

Ingefærshot opskrift

Hjemmelavet ingefærshot er blevet rigtig populært, og jeg er også en dem i perioder, som tyr til sådan et ingefærshot om morgenen eller i løbet af dagen. Især her i de kolde vintermåneder et det lækkert, da det lille shot med ingefær, citron og honning siges at være både sundt, antiinflammatorisk og immun boostende. Der er dog ikke helt entydige beviser på ingefærshots virkning, men alligevel er der et par ting, som jeg synes ingefærshot kan.

ingefaershot

Ingefærshot med citron og honning

Ingefærshot med citron og honning smager dejligt og er perfekt at indtage om morgenen. Det er super nemt og lave og du kan variere med andre smage.
4,67 fra 6 stemmer
Antal: 2 L
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse50 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

  • 75 g ingefær
  • 2 stk citroner
  • 2000 ml vand
  • 40 g honning

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Skræl ingefær* hvis den ikke er økologisk.
    *TIP: Brug en teske til at skrælle ingefær, det er super nemt, og du bevar så meget ingefær som muligt. hvis du bruger en ske.
  • Skær ingefær i små stykker.
  • Pres saften fra 1 citron og gem det. Den anden citron skæres i skiver.
  • Hæld vandet i en gryde og tilsæt ingefær samt skiver af én lille citron. Lad det koge i ca. 45 minutter.
  • Sigt ingefær og citronskiver fra.
  • Tilsæt citronsaft og honning og lad det småkoge i 5 minutter mere.
  • Tilsæt evt. mere honning, hvis du ønsker dit shot sødere.
  • Lad det afkøle og hæld det på en 2L afskoldet patentflaske.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hjemmelavet ingefærshot med honning og citron

Ét er at ingefærshot er meget opkvikkende. Ingefær har en skarp smag, som vækker smagsløgene og resten af kroppen. Jeg drikker i hvert fald gerne et ingefærshot lige før kaffen, når jeg skal kickstarte min dag. 

Noget andet er at ingefærshots smager virkelig godt. Citron og honning er et godt match til ingefæren, og der kommer en god balance mellem det syrlige og det søde. Så om ingefærshot er så sundt som det påstås er måske nogle gange mindre vigtigt – de smager nemlig lækkert. Og smag er vigtigt!

Det bedste ved et hjemmelavet ingefærshot er at man selv kan styre, hvor sødt det skal være. Mange af dem man kan købe i butikkerne har en hel del sukker, og så er der færre sundhedsfordele at hente. Hvis du ikke synes opskriften her er sød nok, kan du snildt smage til med en smule rørsukker. 

En anden citronopskrift, som jeg også foretrækker at lave selv er lemonade – det smager nemlig også meget bedre hjemmelavet. Du kan jo med fordel komme lidt af dit ingefærshot i lemonaden.

Nem opskrift på ingefærshots

Nem opskrift på ingefærshots – sådan laver du det

Lav ingefærshots selv, for det er nok ingen overraskelse, at ingefærshots er nemt at lave. Udover at du selv kan styre sukkerindholdet, så er det også noget billigere at lave ingefærshots selv. Ud af denne opskrift får du 2 L ingefærshot, som kan række til mange dage. 

Det mest tricky er at ingefær skal skrælles. Det er lidt besværligt med en almindelig kartoffelskræller, så et godt tip et at bruge en teske til at skrælle med. Det er nemmere, og du undgår at spilde ingefær. Herefter skal det skæres i små stykker.

Den ene citron tilføjes som saft og den anden skæres i skiver. De små stykker af ingefær og citronskiverne skal så koge i 45 minutter, hvorefter man sigter ingefær og citron fra, og honning og saft tilføjes og koger med til honningen er opløst. Så er blandingen sådan set færdig og kan hældes på en patentflaske. 

Spice dit ingefærshot op

Min opskrift er en helt simpel grundopskrift, der blot indeholder ingefær, citron og honning. Du kan dog sagtens spice blandingen op, fx ved at lave ingefærshots med appelsin. Det gør du ved at erstatte citronsaften med appelsinsaft. Du kan også tilføje fx frisk gurkemejerod, æble eller frisk chili til opkoget for at få endnu mere smag frem. 

Ingredienser til ingefærshot

Holdbarhed for hjemmelavet ingefærshot

Hjemmelavet ingefærshot kan holde sig i op til 2-3 uger, så du kan roligt lave en god portion. Shotets holdbarhed afhænger desuden af, hvordan du opbevarer det. Sørg for at bruge en patentflaske, som lukker tæt og er afskoldet. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Comment
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments