Hjemmelavet müslibarer uden sukker

Hjemmelavet müslibarer uden sukker

Hjemmelavet müslibarer uden sukkerJeg har længe haft i tankerne at lave en müslibar uden sukker og en bar, hvor jeg ved 100% hvad den indeholder. Jeg elsker at snacke noget lækkert om eftermiddagen til min kaffe. For noget tid siden kastede jeg mig ud i disse müslibar.

Det er så nemt lige at købe en på vejen og det vrimler med dem på alle kaffebare, butikker og supermarkeder. Men ofte er de fyldt med sukker og andre tilsætningsstoffer. Jeg har i denne bar brugt naturlige ingredienser og alt sammen noget, som kan købes i de større supermarkeder.

MüSLIBAR UDEN SUKKER

Disse barer er fyldt med gode kostfibre, sunde fedtstoffer samt fuldkorn, som blandt andet er med til at holde et stabilt blodsukker. Sådan en bar vil være perfekt som en snack før/efter en fysisk aktivitet eller bare som en eftermiddagssnack.

For at barerne kan hænge sammen bruger jeg fibersirup clear, som er en slags sirup lavet på plantefiber. Den påvirker ikke blodsukkeret i samme retning, som almindelig sirup gør. Den har en god egenskab i bagværk, da den gør müslibaren sprød udenpå og blød indeni. Du kan også erstatte denne sirup med f.eks. ahornssirup eller lignende, og evt. lidt mindre. Men så skal du også være opmærksom på sukkerindholdet.Hjemmelavet müslibarer uden sukker

FÅ OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET SUNDE MYSLIBARER HER:

5 fra 1 stemme
Hjemmelavet müslibarer uden sukker
HJEMMELAVET MYSLIBAR
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Bagværk, Snack
Antal: 10 Stk
Ingredienser
 • 1 dl mandler eller andre nødder
 • 2 dl havregryn
 • 1 dl kokosmel
 • 1/2 dl mandelmel
 • 100 g fibersirup clear
 • 1 tsk kanel
 • 40 g mørk chokolade
 • 1 knivspids salt
Sådan gør du
 1. Opvarm ovnen til 200 graders varmluft.

 2. Hak mandlerne samt chokolade fint og hæld i en skål sammen med kokosmel, kanel, havregryn, sukrin, salt, vaniljepulver og kokosfibermel. 

 3. Rør det det godt samen og tilsæt fibersirup. 

 4. Masser det hele godt sammen til det har en fedtet masse.

 5. Brug en bageform beklædt med bagepapir og tryk massen godt ud, til den er ensartet i overfladen. Jeg brugte en rugbrødsform.

 6. Bag i midten af ovnen i ca. 15 minutter. 

 7. Tag massen ud og lad den afkøle, inden du skær til barer.

Opskriftsnoter

TIP: Jeg opbevarer mine i en tætsluttende beholder.

Hjemmelavet müslibarer uden sukker

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Hjemmelavet müslibarer uden sukkerJeg har længe haft i tankerne at lave en müslibar uden sukker og en bar, hvor jeg ved 100% hvad den indeholder. Jeg elsker at snacke noget lækkert om eftermiddagen til min kaffe. For noget tid siden kastede jeg mig ud i disse müslibar.

Det er så nemt lige at købe en på vejen og det vrimler med dem på alle kaffebare, butikker og supermarkeder. Men ofte er de fyldt med sukker og andre tilsætningsstoffer. Jeg har i denne bar brugt naturlige ingredienser og alt sammen noget, som kan købes i de større supermarkeder.

MüSLIBAR UDEN SUKKER

Disse barer er fyldt med gode kostfibre, sunde fedtstoffer samt fuldkorn, som blandt andet er med til at holde et stabilt blodsukker. Sådan en bar vil være perfekt som en snack før/efter en fysisk aktivitet eller bare som en eftermiddagssnack.

For at barerne kan hænge sammen bruger jeg fibersirup clear, som er en slags sirup lavet på plantefiber. Den påvirker ikke blodsukkeret i samme retning, som almindelig sirup gør. Den har en god egenskab i bagværk, da den gør müslibaren sprød udenpå og blød indeni. Du kan også erstatte denne sirup med f.eks. ahornssirup eller lignende, og evt. lidt mindre. Men så skal du også være opmærksom på sukkerindholdet.Hjemmelavet müslibarer uden sukker

FÅ OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET SUNDE MYSLIBARER HER:

5 fra 1 stemme
Hjemmelavet müslibarer uden sukker
HJEMMELAVET MYSLIBAR
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Bagværk, Snack
Antal: 10 Stk
Ingredienser
 • 1 dl mandler eller andre nødder
 • 2 dl havregryn
 • 1 dl kokosmel
 • 1/2 dl mandelmel
 • 100 g fibersirup clear
 • 1 tsk kanel
 • 40 g mørk chokolade
 • 1 knivspids salt
Sådan gør du
 1. Opvarm ovnen til 200 graders varmluft.

 2. Hak mandlerne samt chokolade fint og hæld i en skål sammen med kokosmel, kanel, havregryn, sukrin, salt, vaniljepulver og kokosfibermel. 

 3. Rør det det godt samen og tilsæt fibersirup. 

 4. Masser det hele godt sammen til det har en fedtet masse.

 5. Brug en bageform beklædt med bagepapir og tryk massen godt ud, til den er ensartet i overfladen. Jeg brugte en rugbrødsform.

 6. Bag i midten af ovnen i ca. 15 minutter. 

 7. Tag massen ud og lad den afkøle, inden du skær til barer.

Opskriftsnoter

TIP: Jeg opbevarer mine i en tætsluttende beholder.

Hjemmelavet müslibarer uden sukker

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu