Havregrød med klid

Havregrød med klid

Havregrød med klid
Her til morgen skiftede jeg de traditionelle havregryn ud med havreklid i min morgengrød. Egentlig minder grøden meget om den traditionelle havregrød, lavet på finvalsede havregryn, men selve havreklid er bare finere i strukturen. Havreklid består af fiberrige skaldele fra havrekerner. Sammenlignet med havregryn, er der 3 g flere kostfibre i havreklid pr. 100 g. Det har ingen betydning for konsistensen af grøden, da den stadig bliver lækker cremet. Dog synes jeg, at havreklid giver en mere fremtonet smag af havre.

HAVREGRØD MED KLID

Jeg oplever, at få mennesker bruger havreklid i hverdagen. De fleste har måske set det i supermarkedet, men alligevel gået derfra med de almindelig havregryn. Jeg kan personligt godt selv lide at arbejde med forskellige fødevarer, således det ikke altid bliver der samme i alle opskrifter.

Jeg er selv blevet glad for havreklid, som desuden gør sig rigtig godt i bl.a. bagværk og boller. I dag blev det til denne havregrød – mest for en afveksling, men også for at få lidt flere fibre ind i min kost. Grøden holdte mig mæt indtil frokost.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ GRØD MED HAVREKLID HER:

0 fra 0 stemmer
Havregrød med klid
HAVREGRØD MED HAVREKLID
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
12 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 1 Portion
Ingredienser
 • 1 dl havreklid
 • 2 dl havremælk eller mælk
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1/2 tsk salt
Sådan gør du
 1. Kom havregryn med mælken i en gryde og bring det i kog. 

 2. Tilsæt vaniljepulver og salt og lad det koge i 1-2 minutter under omrøring. 

 3. Top med hvad du lyster - jeg brugte nogle havtorn jeg havde i fryseren, banan, kakaonibs, sirup og kokoschips.

 4. Velbekomme. 

Havregrød med klid

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Havregrød med klid
Her til morgen skiftede jeg de traditionelle havregryn ud med havreklid i min morgengrød. Egentlig minder grøden meget om den traditionelle havregrød, lavet på finvalsede havregryn, men selve havreklid er bare finere i strukturen. Havreklid består af fiberrige skaldele fra havrekerner. Sammenlignet med havregryn, er der 3 g flere kostfibre i havreklid pr. 100 g. Det har ingen betydning for konsistensen af grøden, da den stadig bliver lækker cremet. Dog synes jeg, at havreklid giver en mere fremtonet smag af havre.

HAVREGRØD MED KLID

Jeg oplever, at få mennesker bruger havreklid i hverdagen. De fleste har måske set det i supermarkedet, men alligevel gået derfra med de almindelig havregryn. Jeg kan personligt godt selv lide at arbejde med forskellige fødevarer, således det ikke altid bliver der samme i alle opskrifter.

Jeg er selv blevet glad for havreklid, som desuden gør sig rigtig godt i bl.a. bagværk og boller. I dag blev det til denne havregrød – mest for en afveksling, men også for at få lidt flere fibre ind i min kost. Grøden holdte mig mæt indtil frokost.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ GRØD MED HAVREKLID HER:

0 fra 0 stemmer
Havregrød med klid
HAVREGRØD MED HAVREKLID
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
12 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 1 Portion
Ingredienser
 • 1 dl havreklid
 • 2 dl havremælk eller mælk
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1/2 tsk salt
Sådan gør du
 1. Kom havregryn med mælken i en gryde og bring det i kog. 

 2. Tilsæt vaniljepulver og salt og lad det koge i 1-2 minutter under omrøring. 

 3. Top med hvad du lyster - jeg brugte nogle havtorn jeg havde i fryseren, banan, kakaonibs, sirup og kokoschips.

 4. Velbekomme. 

Havregrød med klid

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu