Flettet brød med oliventapenade og feta

Flettet brød med oliventapenade og feta

Flettet broed med oliventapenade og feta
Flettet brød er noget jeg har haft på nethinden længe. Jeg synes simpelthen det ser så fint ud, og vi spiser da lidt med øjnene også, ikkesandt? Da jeg nævnte idéen for min mad elskende veninde Anna, var hun totalt på. Hun havde oliventapenade stående i skabet og jeg havde feta i køleskabet, så fyldet var hurtigt besluttet.

FLETTET BRØD MED OLIVENTAPENADE

Brødet er slet ikke så vanskeligt, som overskriften måske lyder. Det eneste det kræver er lækre råvarer, at du kan flette og måske også tålmodighed. Du kan altid bare sno brødet, hvis du ikke er så komfortabel med fletteriet. Til brødet lavede vi en dejlig gedeost salat med figner. Et herligt måltid, som vi nød i min gård, mens solen gik ned bag os. Opskriften kan bruges til det meste, fx til et tapasbord ville der være fremragende.

Flettet broed med oliventapenade og feta

BRØD MED FYLD

Jeg vil helt sikkert lave brødet igen, måske med anderledes fyld som fx pesto. Du kan fylde med lige hvad du vil – måske du vil gå den søde vej og bruge kanelsukker, chokoladecreme eller helt tredje? Lad mig gerne høre, hvis du prøver at eksperimentere! Se også: foccacia med soltørret tomat eller grydebrød med oliven.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ FLETBRØD HER:

5 fra 1 stemme
Flettet broed med oliventapenade og feta
FLETTET BRØD MED OLIVENTAPENADE OG FETA
Forb. tid
50 min
Tilb. tid
15 min
Hævetid
30 min
Samlet tid
1 t 35 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 1 Brød
Ingredienser
  • 1,5 dl vand, lunkent
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 175 g hvedemel eller tipo 00
  • 75 g fuldkornsmel, valgfrit type
  • 3 spsk oliventapenade
  • 100 g feta
Sådan gør du
  1. Opløs gæren i det lunke vand. Rør salt, honning og olivenolie i og tilsæt mel lidt ad gangen, imens der æltes. Brug evt. en røremaskine. Dejen skal æltes i et par minutter ved mellemhøje hastighed. Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i ca. 45 minutter.

  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på 2-3 mm tykkelse.

  3. Smør med oliventapenade og drys med feta. Fold dejen ind over sig selv på den lange led, så du får et langt, smalt stykke dej. Skær nu dejen i 3 aflange strimler (OBS! Undlad at skære de sidste 2 cm i gennem ved toppen, så de stadig hænger sammen). Nu skal du nemlig flette. Lav en fletning så godt som mulig, og flet så strimlerne til en lidt løs fletning. Psst.. Du kan altid bare sno brødet, hvis du ikke er så komfortabel med fletteriet.

  4. Flyt fletningen over på en bageplade med bagepapir. Du kan derefter åbne strimlerne en smule, så man kan se oliventapenade og evt. komme lidt ekstra ved - det samme med fetaen.

  5. Lad det snoede brød efterhæve i 30 minutter og bag det ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter. Velbekomme.

Flettet broed med oliventapenade og feta

Flettet broed med oliventapenade og feta

Flettet broed med oliventapenade og feta

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Anna
Gæst

Sikke nogle fine billeder! Det var en skøn aften. Snart igen ♡

Flettet broed med oliventapenade og feta
Flettet brød er noget jeg har haft på nethinden længe. Jeg synes simpelthen det ser så fint ud, og vi spiser da lidt med øjnene også, ikkesandt? Da jeg nævnte idéen for min mad elskende veninde Anna, var hun totalt på. Hun havde oliventapenade stående i skabet og jeg havde feta i køleskabet, så fyldet var hurtigt besluttet.

FLETTET BRØD MED OLIVENTAPENADE

Brødet er slet ikke så vanskeligt, som overskriften måske lyder. Det eneste det kræver er lækre råvarer, at du kan flette og måske også tålmodighed. Du kan altid bare sno brødet, hvis du ikke er så komfortabel med fletteriet. Til brødet lavede vi en dejlig gedeost salat med figner. Et herligt måltid, som vi nød i min gård, mens solen gik ned bag os. Opskriften kan bruges til det meste, fx til et tapasbord ville der være fremragende.

Flettet broed med oliventapenade og feta

BRØD MED FYLD

Jeg vil helt sikkert lave brødet igen, måske med anderledes fyld som fx pesto. Du kan fylde med lige hvad du vil – måske du vil gå den søde vej og bruge kanelsukker, chokoladecreme eller helt tredje? Lad mig gerne høre, hvis du prøver at eksperimentere! Se også: foccacia med soltørret tomat eller grydebrød med oliven.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ FLETBRØD HER:

5 fra 1 stemme
Flettet broed med oliventapenade og feta
FLETTET BRØD MED OLIVENTAPENADE OG FETA
Forb. tid
50 min
Tilb. tid
15 min
Hævetid
30 min
Samlet tid
1 t 35 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 1 Brød
Ingredienser
  • 1,5 dl vand, lunkent
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 175 g hvedemel eller tipo 00
  • 75 g fuldkornsmel, valgfrit type
  • 3 spsk oliventapenade
  • 100 g feta
Sådan gør du
  1. Opløs gæren i det lunke vand. Rør salt, honning og olivenolie i og tilsæt mel lidt ad gangen, imens der æltes. Brug evt. en røremaskine. Dejen skal æltes i et par minutter ved mellemhøje hastighed. Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i ca. 45 minutter.

  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på 2-3 mm tykkelse.

  3. Smør med oliventapenade og drys med feta. Fold dejen ind over sig selv på den lange led, så du får et langt, smalt stykke dej. Skær nu dejen i 3 aflange strimler (OBS! Undlad at skære de sidste 2 cm i gennem ved toppen, så de stadig hænger sammen). Nu skal du nemlig flette. Lav en fletning så godt som mulig, og flet så strimlerne til en lidt løs fletning. Psst.. Du kan altid bare sno brødet, hvis du ikke er så komfortabel med fletteriet.

  4. Flyt fletningen over på en bageplade med bagepapir. Du kan derefter åbne strimlerne en smule, så man kan se oliventapenade og evt. komme lidt ekstra ved - det samme med fetaen.

  5. Lad det snoede brød efterhæve i 30 minutter og bag det ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter. Velbekomme.

Flettet broed med oliventapenade og feta

Flettet broed med oliventapenade og feta

Flettet broed med oliventapenade og feta

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Anna
Gæst

Sikke nogle fine billeder! Det var en skøn aften. Snart igen ♡

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu