Annonce

Fastelavnsboller med lemoncurd og citronskum

Fastelavnsboller med lemoncurd og citronskum

Fastelavnsæsonen er så småt startet, og jeg har allerede delt min første portion her på siden i sidste weekend. Det var min fastelavnsbolle med solbærskum, og den tog I virkelig godt imod.

Opskriften i dag med lemoncurd og citronskum er blevet i min top 5 over gode smagskombinationer, og jeg har ladet mig inspirere af min førnævnte opskrift samt min opskrift på semlor. Dem kan du også prøve at bage, da du kan fylde dem på præcis samme måde, som hvis det er vandbakkelser. Det er den svenske fastelavnsbolle, som er anderledes i både bollen og udtryk. Elsker også den variant!

Fastelavnsboller med lemoncurd-2

Fastelavnsboller med lemoncurd

Fastelavnsboller med lemoncurd og flødeskum med citronskal og vanilje. Få en skøn opskrift på vandbakkelser med creme og flødeskum her.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

Citronskum

Noter

TIP: Nydes bedst på dagen.

Fremgangsmåde

  • Bag vandbakkelser og følg denne opskrift.
  • Pisk fløden til en let sprøjtefast flødeskum. Vend lemoncurd, vaniljesukker og citronskal i. Kom citronskummen i en sprøjtepose med 12 mm stjernetylle i. 
  • Flæk de afkølede vandbakkelser og kom 1 tsk lemoncurd i bunden af hver.
    Fastelavnsboller med lemoncurd opskrift
  • Sprøjt herefter citronskum i og læg vandbakkelseslåget på toppen. Drys med flormelis henover lige inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Fastelavnsboller med lemoncurd creme og citronskum

Denne kombination er så god, og virkelig nem at lave. Og så er smagen bare så god og konsistensen helt vidunderlig. Selve fastelavnsbollen er en vandbakkelse og hvis du bare har bagt en portion og har dem afkølet og klar, så er processen virkelig hurtig derfra. 

I bunden kommer jeg en hjemmelavet lemoncurd og derefter citronskum, som laves af fløde jeg pisker op og vender med en smule lemoncurd, vanilje samt revet citronskal. Den luftige vandbakkelse, en smule syrlig lemoncurd i kombination og en fløjlsblød vaniljeprikket flødeskum vendt op med citronskal er virkelig lækkert! 

Fastelavnsboller med lemoncurd-2

Opskrift på vandbakkelser med citroncreme

Du kan nemt selv lave en lemoncurd, men de findes også færdiglavede – dem kan du finde i velassorterede supermarkeder. Og ellers kan du alternativt lave en vaniljecreme, og vende op med lidt citronsaft.

Prøv også:
Er du mere til de klassiske fastelavnsboller med creme, så kan du sagtens stadig fylde dem med lemoncurd i stedte for vaniljecreme creme.

ingredienser til Fastelavnsboller med lemoncurd

Fastelavnsboller med citron

Det perfekte fyld i fastelavnsboller

Der er mange gode kombinationer når det kommer til fyld i fastelavnsboller. Jeg er glad for dem med flødeskum, og derfor er der selvfølgelig også det i denne vandbakkelse. For at flødeskummen får et modspil, kan jeg godt lide at fylde enten en vaniljecreme, lemoncurd creme eller marmelade i bunden, inden flødeskummen tilføjes. 

Du kan også nøjes med den klassiske variant, som er en fastelavnsbolle med flødeskum og vaniljecreme. Den kan du desuden komme lidt syltetøj i, hvis du synes.

For at fastelavnsbollen bliver fin i udtrykket bruger jeg en stjernetylle til at sprøjte flødeskummen ud med. Til sidst drysser jeg lidt flormelis. En sand vinterdrøm af en fastelavnsbolle, hvis du spørger mig. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments