Falafel vaffel med salsa og ærtedip

Falafel vaffel med salsa og ærtedip

Falafel vaffel med salsa og ærtedipSå blev det tid til at eksperimentere lidt med vaffeljernet igen. Denne gang blev det til nogle grønkålsfalafel, som vafler. Min gode veninde Elisa og jeg er begge glade for falafler, men vi ville gerne prøve dem i en ny version. Vi kastede os derfor ud i falafler forklædt som vafler.

FALAFEL VAFFEL

Vi lavede fire vafler, da vi så også havde til madpakken dagen efter. Sådan en mætter ret godt, når den spises sammen med noget andet. Som en lille ekstra ingrediens, prøvede vi at tilsætte grønkål, for at få lidt mere grønt ind i frokosten. Udover den gode smag fra grønkålen, så gav det også en virkelig flot farve. Af tilbehør, lavede vi en frisk tomatsalsa og ærtepuré til, og det var virkelig lækkert.

Du kan bruge vaflerne som her, hvor grønkålsvaflerne er toppet med salsa og ærtedip. Du kan desuden tilføje fx tahindressing, creme fraiche og friske krydderurter til. Spis også vaflerne som wraps, hvor du kan fylde dem med fx humus. De er perfekte til madpakken – både til børn og voksne.

FÅ OPSKRIFT PÅ GRØNKÅLVAFLER MED SMAG AF FALAFEL HER:

0 fra 0 stemmer
Falafel vaffel med salsa og ærtedip
FALAFEL VAFFEL
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Frokost, Vegetarisk
Antal: 4 Stk
Ingredienser
Vafler
  • 1 dåse kikærter
  • 2 stk æg
  • 1 stk lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk karry
  • 1 dl havregryn
  • 2 håndfulde grønkål
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
Tomatsalsa
  • 2 stk blommetomater
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 2 stk forårsløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk citronsaft
Ærtepuré
  • 200 g ærter, friske eller optøet
  • 2 spsk cremefraiche
  • 1 fed hvidløg, lille
  • 1/4 stk løg
  • 2 spsk citronsaft
Sådan gør du
Vafler
  1. Kikærterne drænes for vand og hældes i en skål, hvor det stavblendes med de øvrige ingredienser. Dejen skal blive ret tyk. 

  2. Varm dit vaffeljern op. 

  3. Hæld to store spiseskefuld falafeldej på.

  4. Pas på med at bruge for meget dej, da det så vil løbe ud af siderne på vaffeljernet. 

  5. Lad dem bage i ca. 5 minutter til de er let gyldne.

Tomatsalsa
  1. Hak tomater, peberfrugt og løg fint og bland med olie, citronsaft og smag til med salt og peber.

Ærtepuré
  1. Blend ærter, cremefraiche, hvidløg, løg og citronsaft og smag til med salt og peber.

  2. Spis dine vafler, med salsa og ærtedip. Velbekomme. 

Falafel vaffel med salsa og ærtedip

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Jane Oelke
Gæst
Jane Oelke

Hvad svarer en dåse kikærter til, i forhold til dem man selv udbløder ? mvh Jane

Falafel vaffel med salsa og ærtedipSå blev det tid til at eksperimentere lidt med vaffeljernet igen. Denne gang blev det til nogle grønkålsfalafel, som vafler. Min gode veninde Elisa og jeg er begge glade for falafler, men vi ville gerne prøve dem i en ny version. Vi kastede os derfor ud i falafler forklædt som vafler.

FALAFEL VAFFEL

Vi lavede fire vafler, da vi så også havde til madpakken dagen efter. Sådan en mætter ret godt, når den spises sammen med noget andet. Som en lille ekstra ingrediens, prøvede vi at tilsætte grønkål, for at få lidt mere grønt ind i frokosten. Udover den gode smag fra grønkålen, så gav det også en virkelig flot farve. Af tilbehør, lavede vi en frisk tomatsalsa og ærtepuré til, og det var virkelig lækkert.

Du kan bruge vaflerne som her, hvor grønkålsvaflerne er toppet med salsa og ærtedip. Du kan desuden tilføje fx tahindressing, creme fraiche og friske krydderurter til. Spis også vaflerne som wraps, hvor du kan fylde dem med fx humus. De er perfekte til madpakken – både til børn og voksne.

FÅ OPSKRIFT PÅ GRØNKÅLVAFLER MED SMAG AF FALAFEL HER:

0 fra 0 stemmer
Falafel vaffel med salsa og ærtedip
FALAFEL VAFFEL
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Frokost, Vegetarisk
Antal: 4 Stk
Ingredienser
Vafler
  • 1 dåse kikærter
  • 2 stk æg
  • 1 stk lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk karry
  • 1 dl havregryn
  • 2 håndfulde grønkål
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
Tomatsalsa
  • 2 stk blommetomater
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 2 stk forårsløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk citronsaft
Ærtepuré
  • 200 g ærter, friske eller optøet
  • 2 spsk cremefraiche
  • 1 fed hvidløg, lille
  • 1/4 stk løg
  • 2 spsk citronsaft
Sådan gør du
Vafler
  1. Kikærterne drænes for vand og hældes i en skål, hvor det stavblendes med de øvrige ingredienser. Dejen skal blive ret tyk. 

  2. Varm dit vaffeljern op. 

  3. Hæld to store spiseskefuld falafeldej på.

  4. Pas på med at bruge for meget dej, da det så vil løbe ud af siderne på vaffeljernet. 

  5. Lad dem bage i ca. 5 minutter til de er let gyldne.

Tomatsalsa
  1. Hak tomater, peberfrugt og løg fint og bland med olie, citronsaft og smag til med salt og peber.

Ærtepuré
  1. Blend ærter, cremefraiche, hvidløg, løg og citronsaft og smag til med salt og peber.

  2. Spis dine vafler, med salsa og ærtedip. Velbekomme. 

Falafel vaffel med salsa og ærtedip

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Jane Oelke
Gæst
Jane Oelke

Hvad svarer en dåse kikærter til, i forhold til dem man selv udbløder ? mvh Jane

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu